12.4.09

μικρά

«Δεν έχω πολλά να πω, έχω πολλά να κάνω - χρόνος 2ος» (μπρρρ...)

Αν το σύνθημα αυτό φαινόταν κάποτε απλά σαν ένα ακόμη μαρκετίστικο ευφυολόγημα, σήμερα το «δεν έχω πολλά να πω, έχω πολλά να κάνω» ακούγεται περισσότερο σαν εναλλακτική ατάκα του Hannibal Lecter προς την Clarice στο τέλος της «Σιωπής των Αμνών».

Λ. Λαζόπουλος: ταλαντούχος μεν, αλλά...

Αν η σημερινή σάτιρα, το χειρότερο που βρίσκει να πει για τον Καραμανλή είναι ότι «δε ρίχνει σφαλιάρες», το επόμενο βήμα είναι να δώσουμε μια σατιρική εκπομπή και στον Γιώργο Τράγκα.

«Το ξύπνημα της άνοιξης»

Ο Κ. Γεωργουσόπουλος γράφει (1,2) στα «Νέα» του περασμένου Σαββάτου για τις μαθητικές εκδρομές. Κάνει μεν κάποιες σωστές επισημάνσεις (για το νταβατζηλίκι των τουριστικών πρακτορείων, για τις εκδρομές επαρχιακών σχολείων στα Mall), αλλά ουσία του άρθρου μοιάζει να είναι η πρόθεσή του να κατακεραυνώσει τους «προστάτες “φιλονεϊστές”» και τα «πολιτικά συμφέροντα που κολακεύουν τους νέους», για να αντιπαραθέσει τα παρακάτω συγκλονιστικά επιχειρήματα:

«Πρόσφατα, σε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορούσε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και αλκοόλ από τους μαθητές των σχολείων της Ελλάδος, θεμελιώθηκε με στατιστικά ευρήματα πως η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών που προσέρχονται στα ναρκωτικά και στα σκληρά αλκοολούχα «μυούνται» κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών. Εξάλλου άλλες έρευνες απέδειξαν ότι σ΄ αυτές τις ομαδικές εξόδους γίνεται παροξυσμός σεξ και τελούνται ομαδικά όργια.»

Γαμώτο, όταν ήμασταν στην Κρήτη εκδρομή με το σχολείο, που διάολο βρισκόμουν εγώ την ώρα που συνέβαιναν όλα τα παραπάνω; Μάλλον θα φταίει το ότι ήμουν κομματάκι φυτό και δεν πήρα χαμπάρι τίποτα. Κρίμα.

Ο δολοφόνος καθόταν στο διπλανό περίπτερο

Σκεφτόμουν να γράψω ένα σχόλιο για τον 19χρονο που πήρε το όπλο και προσπάθησε να εκδικηθεί όποιον έβρισκε μπροστά του, πριν αυτοκτονήσει, το οποίο να μην ακούγεται τελείως τετριμμένο και ηλίθιο. Δε νομίζω ότι τα κατάφερα, γι’ αυτό δείτε και τα παρακάτω λινκ:
«Δεν αντέχω άλλο»
«Όποιος δεν...»
Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας


Να παρατηρήσω μόνο πόσο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι φωτογραφίες που ανέβασε ο δράστης («ο δράστης»: ξέρω, αποστειρωμένη άπταιστη Σομπολική διατύπωση, αλλά η επανάληψη του «19χρονος» μου φαίνεται ακόμη χειρότερη) κραδαίνοντας το όπλο του στο myspace έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες, σε σημάδευαν από την κεντρική σελίδα πολλών ενημερωτικών portals, ακόμη και σε flash video. «Ο δολοφόνος καθόταν στο διπλανό θρανίο» γράφουν τα «Νέα» παραπέμποντας σε τίτλο κάποιου αμερικάνικου b-movie. Το ότι από έναν συνδυασμό τύχης και δισταγμού, μοναδικό τελικά θύμα της όλης ενέργειας ήταν ο ίδιος ο δράστης, δεν παίζει κανένα ρόλο… Τηλεόραση δεν είδα, αλλά υποθέτω ότι και εκεί οι ίδιες εικόνες θα γύριζαν συνέχεια από τα τρομοδελτία μέχρι τις Δρουζοτατιάνες του απογεύματος για να σχολιαστούν από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, σεισμολόγους και μετεωρολόγους.

Είναι γνωστό ότι σκοπός της πράξης ήταν να ακουστεί το όνομά του παντού, να γίνει το πρόσωπό του πρώτο θέμα στις ειδήσεις, μεταξύ άλλων για να δείξει έτσι την αξία του στο κορίτσι που τον απέρριψε. Πόσο νοσηρό όμως είναι για εντυπωσιοθηρικούς εμπορικούς λόγους να δικαιώνεις τον σκοπό μιας τέτοιας ενέργειας (αν σε κάτι είχε ο σπουδαστής πλήρη συναίσθηση ήταν ότι τα ΜΜΕ θα έστηναν πάρτυ με την περίπτωσή του), γέννημα της απόλυτης απελπισίας - αφού συμβαίνει πάντοτε όταν κάποιος έχει ήδη πάρει την απόφαση ότι θα αυτοκτονήσει - διαβεβαιώνοντας τον επόμενο που θα θελήσει να φύγει με μεγάλο θόρυβο ότι έχει σίγουρα εξασφαλίσει την υστεροφημία του;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1, 2, 3, 4 εύστοχα σχολιάκια... αλλά ο Γεωργουσόπουλος είχε καιρό να με στείλει έτσι! Όντως ρε παιδιά, γιατί συμβαίνουν μόνο στους άλλους; (όχι ψέματα, θυμάμαι ότι είχα γίνει λιώμα το τελευταίο βράδι και παραλίγο να πέσω -καταλάθος- από το μπαλκόνι, δίκιο έχει ο άνθρωπος)

bunnysuicides είπε...

τα 'χω πα΄ρει πάρα πολύ τώρα, εμένα δε με κάλεσε κανένας στα ομαδικά όργια.

(παρακρατικοί??????????????????
πάει, τα 'παιξε ο δήμαρχος)

head charge είπε...

@δύτης: Να συμπληρώσω ότι ο Γεωργουσόπουλος προτείνει στο ίδιο άρθρο και τη λύση: να υπάρχουν και γονείς-συνοδοί στις εκδρομές, για να προσέχουν προφανώς μήπως πέσει κανένας μαθητής από το μπαλκόνι ή σε παροξυσμικό όργιο.

@κούνελος: ναι ρε γαμώτο κι εγώ ζηλεύω... για τον Κακλαmoney μου φαίνεται ότι ισχύει περισσότερο το «εξ ιδίων τα αλλότρια».

μ είπε...

Εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι σε όλους μας έμεινε η διαπίστωση μη συμμετοχής μας στα όργια. Πολλά φυτά μαζευτήκαμε (α και ένας λιωμένος :))) )

Όταν ξεκίνησες να λες για την πρόταση Γεωργουσόπουλου, νόμιζα ότι θα πρότεινε πλήρη αποχή από καθε σεξουαλική δραστηριότητα προς παραδειγματισμό! Αλα Πάπα συμβουλευτική. Αλλά ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκα.

Να σχολιάσω επίσης το πόσο συμφωνώ μαζί σου για τη σάτιρα του Λαζόπουλου αλλά ΚΑΙ για την ιδεά σου με τον Τράγκα :))

head charge είπε...

Ε, μα όλα τα καλά στους άλλους συμβαίνουν... απαράδεκτο!

Ανώνυμος είπε...

Από που να το πιάσει τώρα κανείς που μας βάζεις πολλά και δύσκολα;

Για τον πρώτο έχω τοποθετηθεί πρόσφατα: φόβος και ζόφος (ειδικά όταν αφήνει τις μεγαλεπίβολες δηλώσεις και σου πετάει φιστίκια ανακράζοντας "τι παιδί είσαι εσύ ρε;"-μου έχει συμβεί και αυτό...)

Για το Λάκη είσαι πολύ επιεικής: δε θυμάμαι μεγαλύτερο γλύφτη της εξουσίας από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και μετά (οι μαγκίες είναι πάντα άνευ κόστους...)

Για τον Γεοργουσό συμφωνώ ότι είναι παλαιολιθικός και τα γραπτά του κολλημένα και παρωχημένα. Δεν έχει άδικο νομίζω για τις σχολικές εκδρομές, αν και δε βρίσκω τι το κακό υπάρχει στο αλκοόλ και το σεξ!

Για τον πιτσιρικά δεν έγραψα τίποτα ούτε στο δικό μου μπλογκ γιατί τα λέει όλα ο ίδιος και γιατί χρόνια φωνάζουμε για την κρίση που βιώνουν τα νέα παιδιά: δεν ξέρω πόσα χαστούκια θα φάμε ως κοινωνία μέχρι να ξυπνήσουμε..Τον τελευταίο μήνα έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια μου δύο φορές όπλα (και φυσικά δεν ανήκω στο οργανωμένο έγκλημα!). Σκέψου τι γίνεται "εκεί έξω".

Χάρηκα που τα ξανάπαμε :)

head charge είπε...

Γεια σου silent και καλωσήρθες... βλέπω γύρισες από Βερολίνο με όρεξη!

Τώρα, αυτό με τα φιστίκια ήταν για καλό; Ήρθε ο δήμαρχος δηλαδή στο τσακίρ κέφι;

Περί Λάκη, νομίζω ότι οι "Μήτσοι" θεωρούνται δικαίως σπουδαία εκπομπή... από κει και πέρα η πορεία του μου θυμίζει κάπως το "A Face in the Crowd" του Ηλία Καζάν. Σήμερα, μοιάζει σα να θέλει να μας πείσει ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια συγκυβέρνηση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Καραμανλή.

Δεν απορρίπτω συλλήβδην τον Κ. Γεωργουσόπουλο, βρίσκω ότι έχει ενίοτε ενδιαφέροντα πράγματα να πει, παρότι πολύ σπάνια πλέον συμφωνώ με όσα γράφει στις επιφυλλίδες του. Απλά, εν προκειμένω, μου κάνει εντύπωση πώς ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί τόσα χρόνια με το θέατρο και τη σκιαγράφηση των ανθρώπινων συμπεριφορών επί σκηνής, καταφεύγει σε χοντροκομμένα στερεότυπα τύπου ρεπορτάζ Espresso για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του.