28.2.09

Επαναστατική ονοματοδοσία

Στον άτυπο διαγωνισμό επαναστατικών οργανώσεων για το πιο πρωτότυπο όνομα, που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα, μετά τη «Σέχτα Επαναστατών» και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνας-Θεσσαλονίκης» τις εντυπώσεις κερδίζει η πρωτοεμφανιζόμενη «Μηδενική Ανοχή».

Από τη μία, οργανώσεις με αυτόματα πολυβόλα, χειροβομβίδες και την αντίληψη του κυνηγού κεφαλών, που φανερώνουν τις πολυσυλλεκτικές τους επιρροές είτε εμπνεόμενοι από τον παραγνωρισμένο θεωρητικό του σοσιαλισμού Σωκράτη Κόκκαλη («Οι παίχτες του Παναθηναϊκού όλο διαμαρτύρονται εδώ, όταν παίζουν στην Ευρώπη όμως... κότες!» --> «Όταν οι ένοπλοι καθεστωτικοί φρουροί βρίσκονται απέναντι σε οπλισμένους και αποφασισμένους επαναστάτες, τα καλά εκπαιδευμένα σκυλιά των σωμάτων ασφαλείας είναι απλά οπλισμένες κότες, γίνονται ριψάσπιδες και τρέχουν να κρυφτούν») είτε κάνοντας κατάλληλα ανοίγματα για να κερδίσουν τον απολιτίκ χώρο («εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική, εγώ κοιτάω τη δουλειά μου» --> «Εμείς δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε η ακόμα και να επεξηγήσουμε τη δράση μας. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο»).

Από την άλλη, ομάδες με γκαζάκια που είτε αποτίνουν με το όνομά τους (Μηδενική Ανοχή) φόρο τιμής στον εξεγερμένο Ρούντολφ Τζιουλιάνι -γνωστό εξάλλου και ως «Σουμπκομαντάντε Μάρκος της Νέας Υόρκης»- είτε προειδοποιούν: «Θέλουμε να ωθήσουμε προς τις παράνομες επαναστατικές ενέργειες όλα τα ριζοσπαστικά ρεύματα. Γιατί εκεί που σέρνονται οι επικλήσεις για την μη ποινικοποίηση των ιδεολογιών και των φιλικών σχέσεων, θριαμβεύει η δημοκρατική παράκληση για δικαιώματα ελευθερίας σκέψης και λόγου. Δηλαδή η παράδοση σε όλο της το μεγαλείο. Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις απλά εξωραΐζουν την δυνάστευση και αναβάλλουν την επίθεση. Πιθανόν η ποινικοποίηση του ανατρεπτικού χώρου να έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα δεν θα υπάρχει θέση για τεμπέληδες με δειλή σκέψη, παρά μόνο για αποφασισμένους με ισχυρή συνείδηση».

Έτσι, καθώς ο αγώνας για να απαλλαγούμε από ψευτοδιλήμματα περί παρανομίας ή νομιμότητας κι άλλες παρόμοιες ρεφορμιστικές παγίδες και αυταπάτες κάποια στιγμή στο μέλλον θα ευοδωθεί, ώστε να γίνουμε όλοι παράνομοι, θα ήθελα από τώρα να κατοχυρώσω τα παρακάτω ονόματα οργανώσεων σε περίπτωση που χρειαστούν:

Επαναστατική Οργάνωση Σοκ και Δέος

Φράξια των Λεγόμενων Γνωστών-Αγνώστων

Πυρήνες της Φωτιάς και του Τσεκουριού στους Προσκυνημένους για μια Ανεκτική και Πολυπολιτισμική Κοινωνία του Μέλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: