25.2.09

Αντιδράσεις μετά την απόδραση Παλαιοκώστα


Δηλώσεις-αντιδράσεις μετά την απόδραση Παλαιοκώστα

Κυβέρνηση: Η ανάγκη για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου είναι πλέον μεγαλύτερη από ποτέ. Νομίζω ότι δεν μπορεί να λέει κανείς «όχι σε όλα». Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από ζητήματα για τα οποία υπάρχει μια ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία που αποζητά τις αναγκαίες αλλαγές, ζητήματα όπως η κατάργηση της ανωνυμίας κατόχων καρτοκινητών, της ανωνυμίας στο ίντερνετ και της ανωνυμίας στο άβατο των Εξαρχείων.

ΠΑΣΟΚ: Αυτό το γεγονός έρχεται να βάλει ένα πετραδάκι στο γενικότερο οικοδόμημα της ανασφάλειας το οποίο οικοδομείται όλη αυτή την περίοδο. Κι αυτή η ανασφάλεια παράγει και πολιτικά αποτελέσματα, συντηρητικοποιείται η κοινωνία, ενισχύεται η αμφιβολία και η αμφισβήτηση για τη λειτουργία του πολιτεύματος και της δυνατότητας του κράτους να προστατεύσει τη ζωή των πολιτών.

ΚΚΕ: Πρόκειται για προβοκάτσια και μέρος γενικότερου αντιλαϊκού σχεδίου. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δράση μηχανισμών και κέντρων, εντός και εκτός Ελλάδας. Το γεγονός αυτό αποτελεί κρίκο της ίδιας αλυσίδας, που ξεκίνησε με τη συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων τον περασμένο Δεκέμβρη.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητούσαμε από την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή των νέων μας, της γενιάς των 700 ευρώ, και να κατανοήσει τους λόγους που σήμερα, μετά από τόσες σπουδές με μεταπτυχιακά, έχουν οδηγηθεί στο να βάζουν την αφίσα του Παλαιοκώστα πόστερ στο παιδικό τους δωμάτιο.

ΛΑΟΣ: Η ασυδοσία στο εσωτερικό της χώρας μας αποτελεί μήνυμα εξαχρείωσης που θα εκμεταλλευτεί ο τούρκος. Όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον εναέριο χώρο πάνω από τον Κορυδαλλό, τι να περιμένει κανείς στο Αιγαίο; Ζητάμε λοιπόν από τον Κώστα να πάρει παράδειγμα από τον πιο έμπειρο, τον Παλαιο-κώστα, και να αποδράσει από αυτόν τον δρόμο της ήττας και της παρακμής που έχει πάρει.

Γ. Καραμπελιάς: Η συνάντηση Εξαρχείων-Κολωνακίου-Κορυδαλλού, η οποία ενισχύεται από γνωστούς παράγοντες (ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθεροτυπία, Πρεσβείες, ίδρυμα Σόρος κ.ά.) επιβεβαιώνεται και πάλι. Η προσπάθεια της Νέας Τάξης να αποδομήσει την εικόνα του πρωθυπουργού για άλλη μια φορά με αφορμή την απόδραση Παλαιοκώστα θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Στόχος είναι να ακυρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησής με την Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, λόγος για τον οποίο έχουν ενορχηστρωθεί και στο παρελθόν πολλαπλές ενέργειες εναντίον του Καραμανλή (βλ. ομόλογα, πυρκαγιές, Βατοπέδιο, ταραχές Δεκέμβρη κ.ά.). Ποιος μπορεί να εικάσει και σε τι άλλες πράξεις θα προβούν στο μέλλον οι κύκλοι αυτοί...

Quiz: Από τις παραπάνω δηλώσεις μόνο μία είναι αληθινή. Οι υπόλοιπες είναι φανταστικές, εμπνευσμένες όμως από το πνεύμα και το ύφος πραγματικών ανακοινώσεων. Ποια είναι αυτή;

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι screenshot από το επίσημο site της Interjet, εταιρείας ναύλωσης ελικοπτέρων, που χρησιμοποίησαν οι συνεργάτες του Παλαιοκώστα. Επίσης, βλ. και διαφημιστικό σποτάκι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλώ, πες μου ότι σωστός είναι ο Καραμπελιάς! Απο χθς το βράδυ έχω μαραζώσει, κάνε με να γελάσω λιγάκι!

head charge είπε...

Δυστυχώς όχι! Βασίζεται πάντως σε ένα απολαυστικά φαιδρό άρθρο του τελευταίου, που πιστεύω ότι θα σου φανεί εξίσου διασκεδαστικό. :-)