19.12.08

Στιγμιότυπα από το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

- Μηνύματα συμπαράστασης στα μεγάφωνα μεταξύ άλλων από Τουρκία και Νότια Κορέα.

- Η καταρρακτώδης από το πρωί βροχή κάνει τον κόσμο να έρχεται αρκετά αργότερα από την υποτιθέμενη ώρα συγκέντρωσης.

- Τη στιγμή που το μπλοκ των σχολών του Πολυτεχνείου έχει φτάσει στις αρχές της Β. Σοφίας (δίπλα από τη Βουλή), οι τελευταίοι του ίδιου μπλοκ στρίβουν από Σταδίου προς Μεγ. Βρετάνια. Ακολουθούν η Κατάληψη Νομικής και πολλοί ακόμα.

- Όσο στεκόμαστε μπροστά από τη Βουλή, η κάμερα «διαχείρισης κυκλοφορίας» που βρίσκεται ψηλά πάνω στη νησίδα κάνει συνεχείς κινήσεις πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά σαν μάτι νευρικού ρομπότ.

- Το συμβολικό πέσιμο στον κλοιό αντιμετωπίζεται με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

- Τα (πραγματικά αποπνικτικά) δακρυγόνα πέφτουν μόλις τα ΜΑΤ δέχονται (εξαιρετικά εύστοχη) επίθεση με κόκκινη μπογιά από απόσταση.

- Όσο κατεβαίνουμε την Πανεπιστημίου, τύποι με σπρέι γράφουν συνθήματα στους γύρω τοίχους (κυρίως τραπεζών). Highlights: "Merry Crisis", "And A Happy New Fear" σε δυο διπλανούς τοίχους.

- Με το που αποχωρούμε περνάει ακριβώς δίπλα μας διμοιρία των ΜΑΤ (από Ομόνοια προς Προπύλαια) και περικυκλώνει όσους έχουν απομείνει μαζί με τις διμοιρίες που κατεβαίνουν από Σύνταγμα. Παρατηρούμε από απόσταση τον πόλεμο που ξεκινάει με δακρυγόνα και πέτρες.

- Την ίδια ώρα κάποιοι αλλάζουν πάσες με μια μπάλα λίγα μέτρα χαμηλότερα, σχεδόν αδιαφορώντας για ό,τι συμβαίνει δίπλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: