31.1.09

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα πάρκα και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε

Από σημερινή συνέντευξη του Ν. Κακλαμάνη στα "Νέα":

"Καταρχήν δεν επρόκειτο περί πάρκου. Επρόκειτο περί ενός χώρου που είχε 45 όλα και όλα δέντρα."

*************************************************

Συμπερασματικά:
Για να χαρακτηριστεί μια περιοχή ως πάρκο πρέπει να ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

α) Ο χώρος πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 100 δέντρα. Ο,τιδήποτε λιγότερο αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

β) Αν μπουλντόζες το ισοπεδώσουν πριν την ανατολή του ήλιου και σε αντίδραση μαζευτούν "κάποιοι 50 βοηθούμενοι από μερικούς «μπαχαλάκηδες»", είναι προφανές ότι δεν επρόκειτο περί πάρκου. Εδώ τον Δεκέμβρη κάηκε όλη η Αθήνα.

γ) Δεν μπορεί να θεωρείται πάρκο όταν ο χώρος είναι μονίμως εγκαταλειμμένος, με χαλασμένες κούνιες και παγκάκια. Μόνο κάποια είκοσι άτομα βοηθούμενα κι από μερικούς «μαθητάκηδες» πήγαιναν ενίοτε κι έκαναν καθαρισμούς και δεντροφυτεύσεις, απόδειξη της γενικής αδιαφορίας των κατοίκων. Δε γίνεται να τα περιμένουμε όλα από τον δήμαρχο στη σημερινή εποχή του εθελοντισμού.

δ) Από τη στιγμή που θα υπογραφεί συμφωνία του Δήμου με κοινοπραξία ώστε ο χώρος να γίνει γκαράζ, παύει πάραυτα να θεωρείται πάρκο. Πάνω από όλα ο νόμος και η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων: "εγώ θα κάνω αυτό που είναι νόμιμο, αυτό που έχω υποσχεθεί και δεν κωλώνω".

ΥΓ. Φωτογραφίες από εδώ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ θα κάνω αυτό που είναι νόμιμο, αυτό που έχω υποσχεθεί και δεν κωλώνω"...Αφού ο δήμαρχος δεν κωλώνει σε τίποτα, εγώ θα υποθέσω ότι αύριο το μεσημέρι θα βγει έξω να τα πούμε μαζί και δεν θα κρυφτεί πάλι πίσω από τα σκυλιά του.

"Δε γίνεται να τα περιμένουμε όλα από τον δήμαρχο στη σημερινή εποχή του εθελοντισμού"...Εδώ καιγόταν ολόκληρη η Αθήνα και ο αυτός έψελε κάλαντα και έπαιζε το τριγωνάκι του, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απολύτως από το συγκεκριμένο δήμαρχο..


Υ.Γ. 1 Ηθικό είναι ό,τι είναι νόμιμο που λέει και ένας άλλος σύντροφος επιστεγάζοντας το νεοφιλελεύθερο έκτρωμα που ονομάζεται σημερινή ελληνιή κυβέρνηση...

Υ.Γ. 2 Νόμιζα ότι τη μαλακιούλα του μεμονωμένου περιστατικού θα αργούσαν να την επικαλεστούν έπειτα από τόσα γιαούρτια που έπεσαν...

head charge είπε...

Τα περί εθελοντισμού και μεμονωμένου περιστατικού δεν τα επικαλέστηκε κανείς (μέχρι στιγμής), είναι καθαρά δικές μου προσθήκες, στο πνεύμα όμως του πρωτότυπου! Τα αποσπάσματα από την πραγματική συνέντευξη τα έχω βάλει σε εισαγωγικά.

Βασικά, ήθελα να ανεβάσω ένα σατιρικό ποστ, όπως κάνει η Σαλάτα: βλ. blog. Αν και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τη φράση "δεν ήταν πάρκο, αλλά 45 μόνο δέντρα", είναι δύσκολο να βρεθεί κάτι πιο αστείο (ή τραγικό).

Ανώνυμος είπε...

UPDATE: Ο κύρος αυτός σήμερα σε ρεσιτάλ ξινίλας, μισανθρωπισμού και και καταδιωκτικής μανίας δήλωνε με μάτι που γυάλιζε ότι από δω και μπρος έχει πόλεμο με την Ανοιχτή Πόλη. Το πρώτο βήμα είναι το κλείσιμο της Αγοράς στην Κυψέλη. Μετά από τόσα χρόνια αχρηστίας ΤΩΡΑ αποφάσισε να την εκμεταλλευτεί. Εντελώς συμπτωματικά την Αγορά τη διαχειρίζεται ομάδα κατοίκων που πρόσκειται στην Ανοιχτή Πόλη. Μιλάμε για μεγάλες καφρίλες...

head charge είπε...

Είπε τέτοιο πράγμα; Εγώ τον άκουσα να λέει κάτι για «προπέτεια» του Τσίπρα, όταν εκείνος του ζήτησε ή να αλλάξει τακτική ή να παραιτηθεί. Φαίνεται, σου λέει, στη βράση κολλάει το σίδερο, τώρα που τα γκρεμίσαμε όλα, να φτιάξουμε και δεύτερο ιδιωτικό γκαράζ για να διώξουμε τους ταραξίες - καταληψίες - εχθρούς της «ανάπτυξης».

Νομίζω ότι η διαχείριση του χώρου της αγοράς της Κυψέλης ανήκει σε πολλές πρωτοβουλίες, όχι μόνο στην «Ανοιχτή Πόλη». Τουλάχιστον, αυτό κατάλαβα, όταν τις φορές που πέρασα από εκεί υπήρχε υλικό πολλών αριστερών οργανώσεων (κοινοβουλευτικών και μη). Πάντως, γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από όσους συμμετέχουν (βλ. π.χ. κι εδώ).

Ανώνυμος είπε...

Τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα. Σήμερα υποψιάστηκε ότι τον περιμένει πάλι γιούχα και βγήκε εξ αριστερών. Ότι δηλαδή την αγορά θα τη διαθέσει προς εκμετάλλευση σε αφρικανούς και άλλους μετανάστες και μέρος των εσόδων θα πάνε στο Δήμο Αθηναίων για τους άστεγους. Πιστεύω αυτά να ανακοινωθούν επίσημα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Την πρόταση προσωπικά θα τη χειροκροτύσα αν δεν ήταν αποτέλεσμα μισαλοδοξίας και παραληρήματος ενάντια στους "αντιφρονούντες".

head charge είπε...

Μα έχει ήδη παρθεί απόφαση να γίνει ο χώρος της αγοράς γκαράζ από ό,τι ξέρω (εξού και οι αντιδράσεις) και όπως λέει κι ο ίδιος "τηρεί τις δεσμεύσεις του και δεν κωλώνει". Το σενάριο που όπως λες υποστήριξε χθες μου φαίνεται λόγια του αέρα.

Παρεμπιπτόντως, αν θες, στείλε μου το e-mail σου (για το δικό μου μέηλ δες το προφίλ του μπλογκ) για να σε ρωτήσω κάτι ;-)