17.1.09

Ταραξίες vs. Νοικοκυραίοι

(Τα παρακάτω βίντεο αναδημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες από πολλούς, αλλά όσοι δεν τα έχουν δει, αξίζει να τα παρακολουθήσουν)

(update: για να δείτε το βίντεο πηγαίνετε εδώ)

Εδώ (9/1/2009, Ασκληπιού 14, στο κέντρο της Αθήνας), δικηγόροι που κρατούν επικίνδυνα αντικείμενα, όπως οι ταυτότητες του ΔΣΑ, στο χέρι, γιαγιάδες ύποπτων πολιτικών φρονημάτων και αχάριστοι καταστηματάρχες του κέντρου (που - άκουσον, άκουσον - νοιάζονται για τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών περισσότερο από ό,τι για το μαγαζί τους) επιτίθενται φραστικά στα ΜΑΤ με βαρείς χαρακηρισμούς όπως «δώσε μου τα στοιχεία σου». Τα ΜΑΤ επεμβαίνουν ψύχραιμα και καθοριστικά συλλαμβάνοντάς τους, για να δεχτούν την επόμενη μέρα τα συγχαρητήρια του υπουργού.

****************************************************



Εδώ (8/12/2008, Θεσσαλονίκη, έξω από το ΑΠΘ) ευυπόλυπτοι πολίτες, δύο μέρες μετά το «τραγικό γεγονός» (που λένε και οι συγγραφείς), αγανακτισμένοι από την κυριαρχούσα ανομία, έρχονται να συνδράμουν το έργο των ΜΑΤ, λειτουργώντας ως εθελοντική (;) οπισθοφυλακή. Για τη δουλειά τους αυτή αξίζει φυσικά να επιβραβευθούν, αλλά κάτι μας λέει ότι το υπουργείο έχει ήδη επιληφθεί του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: