28.2.09

Υπηρεσία Άμεσης Δράσης

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στο πανελλήνιο η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, της «Δράσης», αποτελούμενου από νέα και άφθαρτα πρόσωπα όπως ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και ο Στέφανος Μάνος. Το νέο αυτό κόμμα τοποθετείται ιδεολογικά στο «προοδευτικό κέντρο», πολιτικό χώρο που έχουν τιμήσει διαχρονικά και οι δύο, τόσο με τον μεγάλο αγώνα του πρώτου για επαναφορά της ποδιάς και της έπαρσης της σημαίας στα σχολεία, όσο και με τις εκκλήσεις του δεύτερου για επέμβαση του στρατού στις διαδηλώσεις του περασμένου Δεκέμβρη.

Ταυτόχρονα, η «Δράση» καταγγέλλει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει τη χώρα μας οι δυνάμεις του δικομματισμού, γεγονός που έχουν διαπιστώσει οι ιδρυτές της από πρώτο χέρι, διατελώντας υπουργοί ή βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Το κόμμα αυτό καταθέτει τα προοδευτικά του διαπιστευτήρια με τις θέσεις του υπέρ της ενσωμάτωσης των μεταναστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί ακόμη ταχύτερα με την παράλληλη προώθηση μέτρων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση των απολύσεων, η περαιτέρω μείωση της φορολόγησης των μεγάλων εταιρειών και η ενίσχυση της ιδιωτικής αγοράς στην υγεία και την παιδεία, δοκιμασμένες πολιτικές που έχουν οδηγήσει στην εξάλειψη της εχθρότητας και των κοινωνικών διακρίσεων εναντίον των μεταναστών παντού όπου εφαρμόστηκαν.

Βασική έμπνευση για το νέο κόμμα θα αποτελέσει η καινοτόμος ιδεολογία του Μίλτον Φρίντμαν με τις επίκαιρες όσο ποτέ θέσεις του για την αυτορρύθμιση των αγορών και την ελαχιστοποίηση των κρατικών παρεμβάσεων.

3 σχόλια:

varometro είπε...

Ρε συ Head Charge τις λένε έτσι εν ψυχρώ τέτοιες ειδήσεις;;; Προετοίμασε μας λίγο, φέρτο μας μαλακά μαλακά γιατί είμαστε και σε ηλικία επικίνδυνη για εμφράγματα! Εδώ μιλάμε για τον πολιτικό φορέα που θα χαρακτηρίσει κατά τα φαινόμενα τον αιώνα ολόκληρο και που δικαιώνει την εξίσωση 0+0=1.

varometro

Ανώνυμος είπε...

Ανάθεμα με αν αυτό δεν είναι ένα υπέροχο ποστ! Με μάζευαν στη δουλειά πρωί πρωί...

head charge είπε...

Δυστυχώς, όπως σε κάθε σπουδαίο εγχείρημα, έτσι κι εδώ προέκυψαν προβλήματα, με τους δισταγμούς άλλων επιτυχημένων πολιτικών όπως ο Ν. Γεωργιάδης, ο Ν. Χριστοδουλάκης κι ο Τ. Γιαννίτσης να αγκαλιάσουν τη νέα πρωτοβουλία...