10.2.09

Daddy G (Bios, 7.2.2009) + Devil chase

Το dj-set του Daddy G το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε με reggae, drum’n’bass, dub επιλογές για να καταλήξει σε πιο soul/hip-hop/electronica ήχους. Λόγω και προσωπικών αδυναμιών, το πρώτο μέρος μου άρεσε περισσότερο. Ένα από τα highlights ήταν το φευγάτο mashup του Limb By Limb του Cutty Ranks με το Tequila των Champs...! Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι αν αφαιρεθεί το σύνολο των μουσικών ιδιωμάτων που ακούστηκαν εκείνο το βράδυ από το μουσικό στίγμα των Massive Attack, απομένει κάτι σαν το υποβλητικό μεν, αλλά μουντό και γκρίζο “100th Window”, άλμπουμ στο οποίο δεν συμμετείχε ο Daddy G.

Καθώς το set ξεκίνησε με ένα πολύ ενδιαφέρον καινούργιο κομμάτι (αγνώστων λοιπών στοιχείων, any ideas?) βασισμένο στο κλασικό Chase The Devil του Max Romeo, αυτό μου έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία του παρακάτω mix.
update: Ήταν το Ain't No Rest For The Wicked των Cage The Elephant σε mashup με το Chase The Devil (ή αλλιώς Wicked Devil Reggae Remix) - info από εδώ, audio εδώ.


Devil chase (info + d/l link) [Play now]

1. Max Romeo - Chase The Devil
2. Prince Jazzbo - Croaking Lizard
3. Lee Perry - Disco Devil
4. Dreadzone - Iron Shirt
5. Jay-Z - Lucifer
6. The Qemists - Iron Shirt









Ακούγονται αποσ
πάσματα από τρεις version του κομματιού από τη δεκαετία του 70, ηχογραφημένες στο Black Ark στούντιο του Lee Perry. Το original του Max Romeo, η dj version του Prince Jazzbo (που συμπεριλήφθηκε στο κλασικό "Super Ape"), αλλά και η αρκετά λιγότερο γνωστή version με τα ιδιότυπα φωνητικά του ίδιου του Perry, που κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο Disco Devil. Στη συνέχεια, τρία πιο πρόσφατα κομμάτια που βασίζονται σε samples από το πρωτότυπο: το dub-funk Iron Shirt των Dreadzone [2005], το hip-hop Lucifer του Jay-Z [2003], αλλά και η rave προσέγγιση των Qemists [2006] (όπου σαμπλάρεται και το Jah Heavy Load του Ijahman) - πολύ καλύτερο στο είδος του από το αντιπαθητικό Out Of Space των Prodigy, κατά τη γνώμη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: