23.3.10

On-U Sound

Το πρώτο -ουσιαστικά- κείμενο που ανέβηκε σε αυτό το μπλογκ αφορούσε τον Lee "Scratch" Perry και τον Adrian Sherwood ξεκινώντας από την πλέον πρόσφατη συνεργασία τους ("The Mighty Upsetter") και κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση τόσο σε παλιότερες συμπράξεις τους, όσο και στο παρελθόν του καθενός προσωπικά. Σε ανύποπτο χρόνο είχε ανέβει ένα συμπληρωματικό ποστ για ορισμένα από τα remix που προέκυψαν μέσα από το άλμπουμ, μαζί με ένα σύντομο βίντεο-ντοκιμαντέρ για την On-U Sound.

Ο Lee Perry έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν live στην Ελλάδα, η συναυλία του με backing band τους Robotiks, τον Mad Professor στην κονσόλα και τον Chukki Starr support στην πλαζ της Φρεαττύδας το 2002 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, εφόσον γνώριζε κανείς βέβαια τι επρόκειτο να ακούσει. Ο Perry εδώ και τρεις δεκαετίες (από όταν κατέστρεψε το στούντιο Black Ark) έχει εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό τον χώρο της παραγωγής, αλλά συνεχίζει να βγάζει δίσκους με μεγάλη συχνότητα (έως και 3-4 τον χρόνο) αναλαμβάνοντας τον ρόλο του dj/toaster. Όπως θα ανέμενε κανείς, τα αποτελέσματα ποικίλουν σε ποιότητα, ωστόσο υπάρχουν κάμποσες στιγμές που οι ιδιόρρυθμες ρίμες του δένουν αρμονικά με τους ρυθμούς σε ένα λειτουργικό modern-reggae ήχο.

Στις συναυλίες του, εμφανίζεται με αρκετά εκκεντρικό look (π.χ. πορτοκαλί μαλλιά-γένια, ζακέτες κατασκευασμένες από CD, περίεργα λοφία κ.ά.), ενώ ανάλογα με τα κέφια του συνηθίζει να επιδίδεται σε ανέκδοτα και αυτοσχέδια στιχάκια με συχνές αναφορές στα γεννητικά ανατομικά σημεία. Το τελευταίο διάστημα ο 74χρονος Perry έχει πλέον ένα νέο χόμπι που τον συνοδεύει και στη σκηνή, αυτό της ζωγραφικής. Ενδεικτικά, σε ένα πρόσφατο φεστιβάλ οι Perry και Sherwood συμμετείχαν με το project "dub action painting", όπου ο πίνακας που θα ολοκλήρωνε ο Perry κατά τη διάρκεια του σόου θα δημοπρατούνταν στο τέλος με τα έσοδα να πηγαίνουν προς τη Διεθνή Αμνηστία. Στο παρακάτω βίντεο, από μια εμφάνιση των Sherwood-Perry πέρσι στην Ιταλία, βλέπουμε τον δεύτερο με το μικρόφωνο στο ένα χέρι και το πινέλο στο άλλο να γράφει συνθήματα σε ένα πανό σαν μέρος της παράστασής του:



------------------------
"The Wailers will be there / the Damned, the Jam, the Clash / Maytals still be there / Slits and (Dr.) Feelgood too / No boring old farts, no boring old farts / will be there" τραγουδούσε ο Bob Marley στο Punky Reggae Party το 1977, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη επιρροή του ήχου της reggae στην έκρηξη του punk, όταν η αμεσότητα των ρυθμών του ska, της reggae, αλλά και ο dub πειραματισμός αξιοποιήθηκαν από πλειάδα συγκροτημάτων της εποχής, ενώ μουσικοί από τους δύο χώρους έρχονταν όλο και συχνότερα σε επαφή μεταξύ τους (βλ. Lee Perry & Clash, φεστιβάλ Rock Against Racism κ.ά.).

Μέσα στο πλαίσιο αυτό γεννήθηκε κι η On-U Sound, η ανεξάρτητη εταιρεία που ίδρυσε ο Adrian Sherwood το 1980, σε ηλικία 22 ετών, έχοντας ήδη εμπειρία αρκετών χρόνων σαν DJ σε πάρτι, διανομέας δίσκων εισαγωγής από την Τζαμάικα, αλλά και παραγωγού / sound engineer / mixologist. Μπορούμε να πούμε ότι η δράση του label της On-U χωρίζεται χοντρικά σε τέσσερις περιόδους:

Στην αρχή της δεκαετίας του ’80 εκδίδονται δίσκοι από διάφορα ονόματα συγκροτημάτων που μπορεί να έχουν σε μεγάλο βαθμό κοινά μέλη, αλλά επικεντρώνονται κάθε φορά σε ένα διαφορετικό concept. Έτσι, ενδεικτικά, οι Creation Rebel ξεκίνησαν εκφράζοντας αρχικά τις στουντιακές dub διερευνήσεις για να εξελιχθούν σταδιακά σε ένα vocal roots group με αρκετές live εμφανίσεις, οι New Age Steppers έχουν τις ρίζες τους στο punk, με την τραγουδίστρια των Slits, Ari Up, να διασκευάζει διάφορα reggae standards (από Heptones, Jr. Byles, Horace Andy, Michael Rose κ.ά.), στους Singers & Players φιλοξενούνται γνωστά ονόματα από την Τζαμάικα που ηχογραφούν για λογαριασμό της On-U (Bim Sherman, Prince Far I, Congo Ashanti Roy, Mikey Dread κ.ά.), ενώ στους African Head Charge και Noah House of Dread πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα κρουστά και τα φωνητικά του Bonjo Iyabinghi Noah, αντίστοιχα. Τα χαρακτηριστικά ασπρόμαυρα εξώφυλλα των δίσκων επιμελούταν η σύντροφός του Sherwood, Kishi Yamamoto, ενώ οι αναγραφόμενες χρονολογίες τους τοποθετούνταν μια δεκαετία αργότερα (π.χ. "a 1991 On-U Sound production" σε δίσκο κυκλοφορημένο το 1981) για να δηλώσουν, με μια δόση έπαρσης, ότι ο ήχος βρισκόταν «δέκα χρόνια μπροστά» από την εποχή του.

Η πρώτη περίοδος της On-U λήγει ουσιαστικά με τη δολοφονία του Prince Far I στην Τζαμάικα το 1983 για ασήμαντη αφορμή. Καθώς υπήρξε προσωπικός φίλος και μέντορας του Sherwood, το γεγονός αυτό συνέβαλε στην απόφασή του να απομακρυνθεί προσωρινά από τη reggae και να αρχίσει να μεταφέρει τους πειραματισμούς και τα διάφορα production tricks της εμπειρίας του πάνω σε ήχους που είχαν τη βάση τους στο funk και το hip-hop. Η γνωριμία του με τους μουσικούς που αποτελούσαν τη studio band της ιστορικής αμερικανικής Sugar Hill Records (Skip McDonald - κιθάρα, Doug Wimbish - μπάσο, Keith LeBlanc - ντραμς) με τους οποίους εξακολουθεί να συνεργάζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, αποτελεί το πιο κομβικό σημείο αυτής της περιόδου. Η industrial/funk/dub μπάντα Tackhead που σχηματίζουν μαζί, αρχίζει να κερδίζει underground φήμη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κυρίως χάρη στις ζωντανές της εμφανίσεις, αλλά και στους δίσκους που κυκλοφόρησαν στο όνομα του LeBlanc (βλ. "Major Malfunction"). Παράλληλα, φέρνει σε επαφή τους τρεις μουσικούς της Sugar Hill με τον Mark Stewart (από το ιστορικό avant-punk σχήμα των Pop Group) - τα παράγωγα της συνεργασίας τους δίνουν νέες διαστάσεις στον όρο noise. Την ίδια εποχή η προερχόμενη από την κολεκτίβα των Crass, Annie Anxiety Bandez (a.k.a. Little Annie) ηχογραφεί δίσκους για την On-U, ενώ ο Sherwood αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστός, καθώς δέχεται όλο και περισσότερες προσκλήσεις για παραγωγές και remix. Η συνεργασία του με τον Al Jourgensen στη δημιουργία του δεύτερου δίσκου των Ministry ("Twitch") μνημονεύεται ως μια από τις πλέον σημαντικές στιγμές στη θεμελίωση του industrial ήχου.

Το 1987, ο Lee "Scratch" Perry συνεργάζεται με τον Sherwood για τον δίσκο "Time Boom X De Devil Dead". Αυτό δίνει το έναυσμα για την επαναδραστηριοποίηση της On-U Sound στους αρχικούς της ρυθμούς. Οι Dub Syndicate βγάζουν τακτικά δίσκους (ανά 1-2 χρόνια) με τον drummer Style Scott να χτίζει τους ρυθμούς στην Τζαμάικα και τον Sherwood να αναλαμβάνει την dub αποδόμησή τους στο στούντιο της On-U στην Αγγλία. Οι African Head Charge από avant-dub σχήμα μετεξελίσσονται σε ένα afro-dub-world-psychedelic συγκρότημα, με τον ήχο τους να αντιγράφεται από πολλά γκρουπ που ταξινομήθηκαν κάτω από την ταμπέλα του "ethnic". Νέα ονόματα προστέθηκαν στο roster του label, όπως ο ιδιότυπος rapper Gary Clail (χάρη στον οποίο η On-U είχε τη μοναδική της επιτυχία στα βρετανικά charts), οι διάδοχοι των Tackhead, Strange Parcels, που περιλάμβαναν στα sessions τους και τον ινδό percussionist Talvin Singh, αλλά και τον Bernie Worrell (Funkadelic), οι γιαπωνέζοι dubbers Audio Active, το all-female roots group των Akabu, ο Jalal (Jalaluddin Mansur Nuriddin) του θρυλικού proto-rap σχήματος των Last Poets, ενώ σε ένα από τα πιο φημισμένα project της On-U, ο Skip McDonald αξιοποίησε τις αμερικανικές μουσικές καταβολές του για τη δημιουργία των Little Axe, ενός future dub blues οχήματος. Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90 οι παράγωγές της On-U άρχισαν να φθίνουν καθώς η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της, αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες. Το 2000, πεθαίνει ξαφνικά από καρκίνο ο σπουδαίος reggae τραγουδιστής και τακτικός συνεργάτης του label, Bim Sherman.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Adrian Sherwood προσπαθεί να επανενεργοποιήσει την On-U, ωστόσο μετά το κλείσιμο της γερμανικής EFA, η μοναδική χώρα στην οποία οι παραγωγές του εξακολουθούν να βρίσκουν αξιόπιστη διανομή είναι η Ιαπωνία. Το ίδιο διάστημα, βγάζει για πρώτη φορά δίσκους με το δικό του όνομα στο εξώφυλλο για λογαριασμό της Real World, η οποία αναλαμβάνει και την κυκλοφορία των δίσκων των Little Axe. Μέσα στη δεκαετία αυτή, οι εκδόσεις της On-U θα είναι πιο σποραδικές, αλλά ιδιαίτερα λεπτοδουλεμένες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που ο Adrian Sherwood έμεινε πιστός στο όραμα της δημιουργίας του προσωπικού του ήχου μέσα από την ανεξάρτητη εταιρεία της On-U, έχει ανά διαστήματα συνεργαστεί με πληθώρα ονομάτων της ευρύτερης pop/rock/dance σκηνής, είτε από τη θέση του παραγωγού (Suns of Arqa, The Fall, Ministry, Cabaret Voltaire, Sinead O'Connor, Asian Dub Foundation κ.ά.), είτε ως remixer (Depeche Mode, Einstürzende Neubauten, Nine Inch Nails, The Cure, Skinny Puppy, Coldcut, Primal Scream, Blur, Tindersticks, Placebo, Senser, Garbage, Death In Vegas, Queens of the Stone Age, Air κ.ά.)

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις δίσκων της On-U Sound, αλλά και άλλων παραγωγών του Adrian Sherwood, σε μια λίστα που είχα πρωτοδημοσιεύσει περίπου ένα χρόνο πριν (σε μια mailing list). Η σειρά είναι ασφαλώς αρκετά σχετική, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωπική μου αδυναμία αφορά κυρίως τις reggae-dub-psychedelic πλευρές της On-U περισσότερο από τις industrial/funk. Το άλμπουμ που ξεχώρισα στην πρώτη θέση (African Head Charge – "Songs Of Praise") ήταν εκείνο που με έκανε θιασώτη, αλλά και συλλέκτη των δίσκων της On-U Sound (επηρέασε επίσης και τον τίτλο του μπλογκ!)

Top 30 On-U Sound albums

1. African Head Charge - 'Songs Of Praise' (1990, On-U Sound)

2. Bim Sherman - 'Miracle' (1996, Mantra)

3. Singers & Players - 'Leaps And Bounds' (1984, Cherry Red)

4. Little Axe - 'Champagne & Grits' (2004, Real World/Virgin)

5. Ghetto Priest - 'Vulture Culture' (2003, On-U Sound)

6. Lee 'Scratch' Perry - 'The Mighty Upsetter' (2008, On-U Sound)

7. Mark Stewart - 'Edit' (2008, Crippled Dick Hot Wax!)

8. Dub Syndicate - 'The Pounding System (Ambience In Dub)' (1982, On-U Sound)

9. Creation Rebel - 'Lows And Highs' (1982, Cherry Red)

10. Lee 'Scratch' Perry & Dub Syndicate - 'Time Boom X De Devil Dead' (1987, On-U Sound)

11. Harry Beckett – 'The Modern Sound Of Harry Beckett' (2008, On-U Sound)
12. Junior Delgado - 'Reasons' (1999, Big Cat)
13. African Head Charge vs Professor Stretch - 'Drums Of Defiance' (1998, On-U Sound)
14. New Age Steppers - 'Action Battlefield' (1982, Statik)
15. Audio Active - 'Happy Happer' (1995, On-U Sound)
16. Singers & Players - 'War Of Words' (1981, 99 Records)
17. Gary Clail/On-U Sound System - 'Emotional Hooligan' (1991, Perfecto - BMG)
18. Dub Syndicate - 'Research And Development' (1996, On-U Sound)
19. African Head Charge - 'In Pursuit Of Shashamane Land' (1993, On-U Sound)
20. Strange Parcels - 'Disconnection' (1994, On-U Sound)

21. African Head Charge - 'Environmental Studies' (1982, On-U Sound)
22. Adrian Sherwood - 'Becoming A Cliché' (2006, Real World/Virgin)
23. Little Axe - 'The Wolf That House Built' (1994, Wired Recordings)
24. Dub Syndicate - 'Acres Of Space' (2001, Lion & Roots)
25. Tackhead - 'Tackhead Sound Crash: Slash And Mix – Adrian Sherwood' (2006, On-U Sound)
26. Akabu - 'Warrior Queen' (1995, On-U Sound)
27. Little Roy - 'Longtime' (1996, On-U Sound)
28. Audio Active - 'We Are Audio Active (Tokyo Space Cowboys)' (1994, On-U Sound)
29. Lee 'Scratch' Perry and Dub Syndicate - 'From The Secret Laboratory' (1990, Mango)
30. Mark Stewart and the Maffia - 'Learning To Cope With Cowardice' (1983, On-U Sound)

------------------------
Top 5 Compilations

V/A - 'Pay It All Back Volume 6' (1996, On-U Sound)

V/A - 'Disco Plates Collection Part 2' (1998, On-U Sound)

Playgroup - 'Epic Sound Battles Chapter 1 & 2' (1991, Cherry Red)

V/A - 'Pay It All Back Volume 3' (1991, On-U Sound)

V/A - 'Roots Of Innovation - 15 And X Years On-U Sound' (1996, On-U Sound)

------------------------
Top 5 Singles

Singers & Players - 'Breaking Down The Pressure/Autobiography' (10”, 1983)
Mutabaruka & African Head Charge - 'What Is The Plan?/version' (7”, 2003)
Omar Perry - 'Rasta Meditation/version' (7”, 2003)
Dub Syndicate - ''93 Struggle/Can’t Take It Easy' (10”, 1993)
Creation Rebel - 'Independent Man/Creation Rebel' (10”, 1982)

------------------------
Top 5 Remixes

Primal Scream - 'Vanishing Dub' (1997)
Air - 'How Does It Make You Feel?' (Adrian Sherwood version) (2002)
Blur - 'Death Of A Party' (Well Blurred remix) (1997)
Radio 4 - 'Struggle' (Adrian Sherwood/Mark Stewart Mutant Disco Vocal mix) (2003)
Almamegretta - 'Ruanda' (On-U Sound mix) (1995)

------------------------
Top 5 Album Productions outside of On-U

Primal Scream - 'Echo Dek' (1997, Creation)

Prince Far I - 'Cry Tuff Dub Encounter Chapter III' (1980, Daddy Kool)

Sinead O'Connor - 'Sean Nos-Nua' (2002, Road Runner)

Asian Dub Foundation - 'Enemy Of The Enemy' (2003, Labels-EMI)

Ministry - 'Twitch' (1986, Sire)

------------------------

1) Πριν από 6 περίπου χρόνια είχα φτιάξει έναν συνοπτικό οδηγό με τίτλο "A Beginner's Guide to Adrian Sherwood's On-U Sound" στο amazon.com με 25 άλμπουμ και μια μικρή περιγραφή κάτω από το καθένα˙ η αλήθεια είναι ότι τότε αγνοούσα την ύπαρξη των ιστολογίων.

2) Ένα podcast με On-U Sound rarities είχε ανέβει στο παρόν ιστολόγιο τον Γενάρη του 2009.

3) Μέσα στο 2003 είχε γίνει ένα "On-U Sound festival" στο Groningen της Ολλανδίας. Κάποια στιγμή ανέβηκε στη σκηνή ο Mark Stewart με backing band τους Maffia (Skip McDonald, Doug Wimbish, Keith LeBlanc) και τον Sherwood υπεύθυνο του live mixing στην κονσόλα. Μέσα σε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά παρουσίασε σε medley ορισμένες από τις πιο γνωστές στιγμές των δίσκων του με highlights τις εκτελέσεις των The Resistance of the Cell και Hysteria, που αφήνουν πολύ πίσω τις αντίστοιχες στουντιακές. Ολόκληρο το απόσπασμα βρίσκεται στο παρακάτω podcast, αντιπροσωπευτικό της πιο punk όψης της On-U Sound.

Mark Stewart - Live in Oosterpoort 2003 (info + d/l link) [Play now]

1. As The Veneer Of Democracy Starts To Fade / Stranger
2. The Resistance Of The Cell
3. Forbidden Colour
4. Liberty City / High Ideals And Crazy Dreams
5. Hysteria

4) In 1994, Sherwood found himself in a muddy clearing somewhere in the Peruvian rainforest. (...) "[Guitarist] Skip McDonald, [singer] Bim Sherman and myself had gone down there to do this benefit and there were armed guerillas there, Shining Path and whatnot. The MC was dressed in camouflage and draped in bullets. When he announced our names, he fired this huge machine gun into the air and the crowd was going wild. And I was sitting backstage with food poisoning, my head between my legs, puking my guts out. It was absolutely fucking crazy. Great gig." Το 2001, ετοιμάζοντας την επαναδραστηριοποίηση της On-U Sound, ο Adrian Sherwood δίνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό XLR8R. Το κείμενο βρίσκεται εδώ, ενώ από εδώ μπορείτε να την κατεβάσετε σε pdf όπως τυπώθηκε στο περιοδικό - στην τελευταία σελίδα ο ίδιος ξεχωρίζει τους δίσκους που προσωπικά θεωρεί σημαντικότερους στην ιστορία της On-U.

5) Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Real World του Peter Gabriel κάπου μέσα στο 2000 ήρθαν σε επαφή με τον Adrian Sherwood για να του ζητήσουν να αναλάβει ένα remix project πάνω σε κομμάτια από τον κατάλογο της. Η προσπάθεια θα μείνει ημιτελής όταν συνειδητοποιούν ότι αρκετοί από τους καλλιτέχνες που επέλεξε ο Sherwood δεν ήθελαν να δώσουν τη μουσική τους για remix (μουσικοί από διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις, το ιστορικό gospel/blues συγκρότημα των Blind Boys of Alabama κ.ά.). Έτσι ο ίδιος αντιπρότεινε να δημιουργήσει ένα δικό του project όπου ethnic samples θα αναμειγνύονταν με dancehall beats μέσα από dub παραμορφώσεις. Το τελικό άλμπουμ "Never Trust A Hippy" μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο έχει δημιουργήσει, αλλά είναι ενδεικτικό της επιθυμίας του να διευρύνει το φάσμα των πειραματισμών του. Από εκείνη την εποχή, υπάρχει ένα promo video με τον Sherwood να αυτοσχεδιάζει on camera στα στούντιο της Real World στη μίξη του κομματιού Boogaloo.



6) Μέσα από το myspace ο Sherwood έχει προαναγγείλει πολλές νέες κυκλοφορίες της On-U Sound. Ο Ian King ανήκει στα πιο γνωστά ονόματα της σύγχρονης βρετανικής folk σκηνής και κυκλοφορεί το ντεμπούτο του σε παραγωγή των Sherwood, McDonald. Ο Jeb Loy Nichols (παλιός φίλος και κάποτε συγκάτοικος του Sherwood) κυκλοφορεί έναν ολόκληρο δίσκο πάνω σε reggae ρυθμούς. Ο πρώτος frontman των Asian Dub Foundation, Deedar Zaman ετοιμάζει δίσκο για την On-U Sound, ενώ νέα άλμπουμ ετοιμάζονται από Dub Syndicate, Ghetto Priest, New Age Steppers κ.ά. Ο Sherwood επίσης έχει αναλάβει να κάνει remix και σε ορισμένα τραγούδια της Santigold, παρακάτω βρίσκεται ένα (low-bitrate) pre-release του Anne:

Santigold - Anne (On-U Sound remix)


ΥΓ. Οι εικόνες είχαν πρωτοδημοσιευτεί στο ανενεργό πλέον site onusound.co.uk

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

3...2...1...Hello African Head Charge!!!Υποθέτω ότι η αντίστροφη μέτρηση θα ήταν ακόμα πιο οδυνηρή και από τις μέρες για την απόλυση μου. Κάποιος εδώ γύρω δεν θα κοιμηθεί απόψε, σωστά μαντεύω;

Η μόνη μου σχέση φυσικά με το On-U είναι το Top 5 Album Productions outside of On-U (έχω 4 στα 5), αλλά τι να το κάνεις, outside είναι...

Άντε και καλά να περάσεις μπόι-δεν θα σε δω εκεί γιατί θα βρίσκομαι με άλλο μεγαθήριο της μουσικής, να μας τα πεις όμως αναλυτικά όταν επιστρέψεις!

head charge είπε...

Βασικά αυτοσυγκρατούμαι για να μην πολυενθουσαστώ, καθώς με τραγουδιστές στα πατημένα 60-70 ποτέ δεν μπορείς να καλλιεργείς πολύ μεγάλες απαιτήσεις.

Έχει κι ένα πολύ ωραίο event απόψε στο Φλοράλ, προβολή του Rockers παρουσία του Ted Bafaloukos και του Leroy "Horsemouth" Wallace, δες και στου lkrory.

Για τους δίσκους, έχε υπόψη σου ότι ειδικά το remix album των Primals είναι πολύ αντιπροσωπευτικό του στυλ της On-U Sound.

Το άλλο μεγαθήριο που λες να υποθέσω ότι είναι ο Reininger; ;)

χαρη είπε...

γεια σου HeadCharge (που μάθαμε και τα μυστικά τού ονόματός σου!) (εμένα μού τά'χε πει ένας φορτιστής τού εγκεφάλου μου όμως πιο πριν!! :) ) και γεια σου Silent που μετράς τις μέρες!

τι πλούτος πληροφοριών ήταν αυτός πάλι ;;; (υποθέτω ότι έκείνο το pluto στη σελίδα που παραπέμπεις, αυτόν τον θεό μάλλον εννοεί, παρά τον άλλον τον Πλούτωνα :( ) Θέλω κάτι μέρες για να σε διεξέλθω κανονικά πάντως

ώς τότε Καλά να περάσετε εκεί που θα πάτε τυχεράκηδες ! :)))))))))

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βλέπω ότι δημιούργησα προσδοκείες, το έταιρο μεγαθήριο είναι ο Μαζωνάκης! (όχι σε κανένα μπουσουχτσίδικο, μη φανταστείς, 20 άνθρωποι θα είμαστε έτσι για το καλό) :)

Θα φέρω ντοκουμέντα βεβαίως...

(Χάρη γυροφέρνω από 'κει μέρες γράφοντας και σβήνοντας, αλλά η έμπνευση άργησε δυο μέρες. Ο επειμένων θα νικήσει στο τέλος!)

head charge είπε...

χάρη, πάντα αναρωτιόμουν αν οι ρέγκε (και γενικότερα μουσικές) αναρτήσεις που ανεβάζω αφορούν πάνω από 2-3 άτομα, ενθαρρυντικό ότι τις βρίσκεις ενδιαφέρουσες!

silent, το ήξερα ότι αγαπάς πολύ τους σκύλους, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο - άκου εκεί Μαζό! :-)

Η χθεσινή συναυλία ήταν εξαιρετική, από τις καλύτερες reggae συναυλίες που έχουν γίνει εδώ! Δεν προλαβαίνω να γράψω τώρα παραπάνω σχετικά και δεν έχω και φωτογραφικό υλικό (η αμφίεση του Lee Perry - που είχε και τα γενέθλιά του - δεν περιγράφεται με λόγια)!

χαρη είπε...

Head : ενδιαφέρουσες, μόνο; αφού σού'χω πει...

λυπάμαι που δεν έχω πάντα όλον τον καιρό (που απαιτείς :) ) για να μαθαίνω ακόμα περισσότερα

Silent : κι εγώ που πίστεψα την πρόβλεψη τού Χεντ και ήθελα να σε ρωτήσω αν το ντρες κόουντ θαναι σμόκιν... Όσο για τα σχόλια, μην άγχεσθε είπαμε κύριε φίλε τών σκύλων (και με την καλή και με την κακή έννοια dld)

:)))))))))))