13.10.09

Εκλογές στο Κολωνάκι

Με αφορμή μια κουβέντα που ξεκίνησε από τα σχόλια εδώ και αφορούσε την παρουσία μου ως γραμματέα σε εκλογικό τμήμα στο Κολωνάκι.

- Εκλογές στο Κολωνάκι σημαίνει ότι από τα τμήματά του θα περάσουν αρκετοί υποψήφιοι για να χαιρετίσουν και να συνεχίσουν τον προεκλογικό αγώνα τους μέχρι την τελευταία στιγμή. Σημαίνει επίσης ότι οι διαγκωνισμοί μεταξύ των συνυποψήφιων (του ίδιου κόμματος) θα είναι εντονότεροι και συχνά ιδιαίτερα κωμικοί: Αρκετά νωρίς μας φέρνουν μια σακούλα που γράφει με μεγάλα πορτοκαλί γράμματα «Γιώργος Αλογοσκούφης» και περιέχει πορτοκαλάδες, φραπέδες (από αυτούς τους συσκευασμένους), νερά, ένα σακουλάκι βουτήματα και επιπλέον τα απόλυτα cult memorabilia: στυλό και κονκάρδες «Γιώργος Αλογοσκούφης». Λίγο αργότερα έρχονται γλυκά σε ένα μικρό κουτί που γράφει «Χρήστος Τεντόμας», με τη φωτογραφία του ίδιου τυπωμένη στο χαρτόνι. Δεν περνάει πολύ ώρα και καταφτάνει στο τμήμα μας η Ελίζα Βόζεμπεργκ, εμφανώς ανήσυχη και εκνευρισμένη. Μετά από κάποιες τυπικές χαιρετούρες, αρχίζει να κοιτάει αριστερά-δεξιά: «σας έφεραν κι εσάς πράγματα από Αλογοσκούφη και Τεντόμα; Που τα έχετε; Το ξέρετε ότι απαγορεύεται να βρίσκονται εδώ, έτσι;» Είχαμε πάντως προνοήσει να διπλώσουμε τις συσκευασίες και να τα αφήσουμε παράμερα ώστε να μη φαίνονται. «Σε όσα τμήματα πήγα, τα είχαν πρώτη θέση!» σχολίασε και έφυγε θυμωμένη για να αποκαταστήσει την τάξη και στα υπόλοιπα τμήματα της περιοχής.

- Στις λοιπές «υψηλές γνωριμίες» συγκαταλέγονται ο Προκόπης Παυλόπουλος (αντιλήφθηκα μόνο ένα κοστουμαρισμένο χέρι να μου κάνει πατ-πατ στην πλάτη την ώρα που έγραφα έναν αριθμό μητρώου - μετά έμαθα ποιος ήταν), ο Βασίλης Κικίλιας (με το ίδιο κολγκέητ χαμόγελο, όπως και στο προεκλογικό του φυλλάδιο), η Πέμυ Ζούνη, η Άννα Ροκοφύλλου κι η Άννα Φιλίνη (από τις λίγες εκπροσώπους της Αριστεράς που είδα να κάνουν ανοιχτά προσωπική προεκλογική εκστρατεία).

- Η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ είχε προειδοποιήσει: «η Νέα Δημοκρατία εδώ παίρνει πάντα πάνω από 50%, ακόμη και το ’81 τόσο είχε!», δεν κάθισε όμως μέχρι τέλους να μας πει αν θεωρεί το 42% που πήρε στο τμήμα μας καταστροφή. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο με 23%. Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5%. Τέταρτοι οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 7%, πέμπτος ο Καρατζαφέρης με 4,5% και έκτο το ΚΚΕ με 3%.

- Ανάμεσα στις άκυρες ψήφους ήταν κάποιος που είχε βάλει μαζί στον φάκελο τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διαγράφοντάς τα με «χ» και σημειώνοντας «όλοι καραγκιόζηδες». Άλλος (πιθανολογώ δυσαρεστημένος δεξιός ψηφοφόρος) έγραψε ένα κείμενο δύο παραγράφων εναντίον του Καραμανλή πίσω από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, το οποίο ξεκινούσε με τη φράση «Σιγά μη σε ψηφίσω» και κατέληγε «Γύρνα τώρα σπίτι σου στα εξώγαμα της γυναίκας σου. Το ξέρουμε ότι είσαι κι εσύ από εκείνους.»

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα! τα βουτήματα όμως ήταν καλά; τώρα που τέτοια ώρα στο σπίτι έχω μόνο προκάτ πεϊνιρλί, σε ζηλεύω. Αν και αν κρίνω από τις ψήφους που πήρε ο Αλογό, μάλλον μάπα ήταν τα βουτήματα.

head charge είπε...

Μπα, προκάτ ήταν και τα μπισκοτο-βουτήματα, αλλά δε μας χάλασαν έτσι πεινασμένοι που ήμασταν. Αναρωτιέμαι αν τώρα που ο Αλογοσκούφης αποχώρησε από την πολιτική, τα αναμνηστικά του απέκτησαν ξαφνικά συλλεκτική αξία.

μ είπε...

Σαν απειλή ακούστηκε η προειδοποίηση της εκπροσώπου της ΝΔ. :)

Μια χαρά περάσατε δηλαδή: φαγητό, υψηλές γνωριμίες, εκλογικά έκτροπα...

head charge είπε...

Ήταν και λίγο κουραστικά, αλλά κατά τα άλλα όντως μια χαρά. Άντε και του χρόνου!

bunnysuicides είπε...

από εκείνους? ποιούς καλέ?

θέλω να ξεκινήσω συλλογή από προεκλογικά στυλό/κονκάρδες/αναπτήρες κτλ υποψηφίων. στείλε κουλουράκια

Ανώνυμος είπε...

Και πατ πατ από τον πάκη και Ελίζα Βόζεμπεργκ και Κικίλιας και Πέμυ Ζούνη; Αυτό πάει πολύ! Εγώ μόνο Μαρκογιαννάκη συνάντησα κι αυτόν κρυμμένο πίσω από μπράβους. Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Ως πότε εμείς τα παιδιά της επαρχίας θα είμαστε παραγκωνισμένα;

Θεός ο τελευταίος ψηφοφόρος!

Κούνελε διαθέτω το απόλυτο προεκλογικό memorabilia Πέμυς Ζούνη! Αλλά θα βγει σε πλειστηριασμό...

head charge είπε...

@silentcrossing: εσύ πέτυχες έναν και καλό όμως, τόσες αναρτήσεις του είχες αφιερώσει! Με τον τελευταίο γέλασα γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό ο δικαστικός πρέπει να διαβάσει μεγαλόφωνα στην εφορευτική επιτροπή και στους εκλογικούς αντιπροσώπους των κομμάτων τι ακριβώς αναγράφεται σε κάθε άκυρο ψηφοδέλτιο, φαντάζεσαι σκηνή δηλαδή. Θεό δε θα τον έλεγα, ντάξει, μη δίνουμε και θάρρος στους ομοφοβικούς μπουρδολόγους!

@κουνέλι: σοβαρά το ρωτάς αυτό ή προβοκατόρικα; Μήπως είσαι κι εσύ από «εκείνους», ε; :-p

Καλή τύχη στη συλλογή σου, κάτω τα χέρια από τις κονκάρδες μου όμως! Ζικά μου, ζικά μου, ζικά μου (αν το εννοείς σοβαρά πάντως, στείλε μου μέηλ και το κανονίζουμε!)

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι είναι μία από τις δύο αδυναμίες μου. Σχεδόν σκεφτόμουν να τον προσκαλέσω στο μπλογκ να δει τις αφιερώσεις προς τιμή του...

Πάντως και η Πέμη είναι αδυναμία μου, άντε τώρα που χειμωνιάζει σιγά σιγά να αρχίσουμε τα αφιερώματα...

head charge είπε...

@sc: Σου απομένει πλέον να πάρεις κι ένα αυτόγραφο από τον Αβραμόπουλο για να κλείσεις σαν φαν!

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιος σου είπε ότι δεν έχω αυτόγραφο;;;

head charge είπε...

Κάτι είχα υποψιαστεί! :-p

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, αλήθεια διαβάζονται μεγαλόφωνα τα άκυρα ψηφοδέλτια; Ελκυστικό! Ωραίο ποστ. Προκάτ κουλουράκια... Τέλειο! Δεν υπάρχουν οι τύποι...

head charge είπε...

@aqua:

Τα κουλουράκια ήταν γνωστής εταιρείας συνεπώνυμης με έλληνα δικτάτορα. Για τη μεγαλόφωνη ανάγνωση του περιεχόμενου των άκυρων ψηφοδελτίων δεν είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για γραπτό κανονισμό, αλλά είναι βέβαιο ότι θα το διαβάσουν αρκετά άτομα!