31.5.09

μικρά (3)

Σωλήνας Αποβολής Περιττωμάτων του Ανθρώπινου Σώματος (a.k.a. ΣΑΠΑΣ)

Σ.Α.Π.Α.Σ. δέσποτά μου στο παζάρι, να μου φέρεις δέκα εκατομμύρια...

Ο Μπουμπούκος: «αλςςςς - αλςςςς» *
Ο Άνθιμος: «πόρνοι - πόρνοι» *
Ο Πλεύρης: «κάικ - κάικ» *
Ο Καρατζαφύρερ που με βια μετράει τη γηηηη
θα σε ξυπνάει κάθε πρωίιιιι

(το τελευταίο δυστυχώς ισχύει 100% για όποιον ανοίγει την τηλεόραση)

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

Νομίζω ότι την καλύτερη απάντηση στην υιοθέτηση του ρητού από τον Γ. Παπανδρέου την έχει δώσει προ ετών ο Άλκης Αλκαίος:

«τι με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμένο
συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω»




Εμμονές (;)

Νέο άρθρο Δημ. Νόλλα, αυτή τη φορά για τη βία των νέων. Βασική αιτία; Η γυναίκα που από νοικοκυρά έγινε εργαζόμενη: «Όταν οι γυναίκες άρχισαν να εργάζονται, τα παιδιά, από το μαιευτήριο στον βρεφονηπιακό σταθμό και τα νηπιαγωγεία, άρχισαν να μεγαλώνουν σε ξένα χέρια. Κι όποιος μεγαλώνει σε ξένα χέρια μαθαίνει να μισεί τον κόσμο»! (Θυμήθηκα συνειρμικά κι ένα άρθρο του Housekeeping Monthly του 1955, που το ανακάλυψα στο μπλογκ 3 birds).

Την παρελθοντολαγνεία του Κ. Γεωργουσόπουλου την είχα σχολιάσει σε ένα από τα πρώτα μου ποστ. Ποτέ δε φανταζόμουν όμως ότι θα έφτανε σε τέτοια ύψη, όσο στη χθεσινή του επιφυλλίδα στα «Νέα». Παραπέμπω στο απολαυστικό σημερινό ποστ του Σπύρου Δερβενιώτη.

4 σχόλια:

bunnysuicides είπε...

δεν το ήξερα το αλσ-αλσσσσ πωπω έχω πεθάνει στο γέλιο ρε! όσο για το άρθρο, εννοείται πως έχει δίκιο. το λέει κι ο λαός: τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια...

head charge είπε...

Άκου κι αυτό...!

Marvin είπε...

αυτα τα ξενοφερτα τα φραγκολεβαντινικα εθιματα μας εχουν αλλοτροιωσει σαν εθνος... αααααχχχχ που ειναι οι εποχες που γινομασταν ντιρλα με το ουζο και τρωγαμε τον κεφτε στη μεση στο μαγεριο της κυρα-Βασιλικης, η ατμοσφαιρα μύριζε γιασεμι και τα παιδια χαρουμενα επαιζαν αμαδες και πεντοβολα... (ενταξει; εμεινε κανενα στερεοτυπο που ξεχασα;)

ωραιό ποστ :)

head charge είπε...

Ίσως ξέχασες το Λενιώ, που τα γαϊτανόφρυδά της μοσκοβολούσαν αγριολούλουδα και περγαμόντο... ;-)

Θενκς, νομίζω το ποστ του Δερβενιώτη είναι βασικά αυτό που τα σπάει!