28.3.10

On-U Sound special

Με αφορμή τα 30 χρόνια από τη δημιουργία της On-U Sound (αυτό ήταν το πρώτο της single, κυκλοφορημένο το 1980), ένα mixtape με παραγωγές, αλλά και ορισμένα remix δια χειρός Adrian Sherwood, που διατρέχουν τις τρεις δεκαετίες δραστηριοποίησης του label.

Tracklisting:


d/l link (duration: 78min 59sec)

Δείτε επίσης: αφιέρωμα στην On-U Sound.

Επόμενη ανανέωση του μπλογκ, εκτός απροόπτου, μετά το Πάσχα.

Καλές γιορτές!

10 σχόλια:

χαρη είπε...

καλά να περάσεις αφρικάνικο κεφάλι
:)

head charge είπε...

Το αυτό και δι υμάς!

Ανώνυμος είπε...

Ε λοιπόν και το κατέβασα και μου άρεσε και μη σου πω ότι θα το επιβάλω και στην παρέα το Πάσχα μαζί με το σούβλισμα στην εξοχή (με την καλή την έννοια). Δεν έχω που να κρυφτώ τώρα με τόσες εξυπνακίστικες βλακείες που έχω πει τελευταία (πης μπρο κλπ).

Όσο για το φεστιβάλ, ο βασικότερος λόγος που λυπάμαι που το έχασα είναι η γκαρνταρόμπα του Perry (οι καπνοί που φαίνονται στις φωτογραφίες ήταν ενσωματωμένοι με το κοστούμι;;). Αλλά άκου εκεί μπράβους! Ντάξει, επίσημα ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή είμαστε σ' αυτή τη χώρα...

Σε ευχαριστώ πολύ άφρικαν χεντ για τη συλλογή-νομίζω θα κάνει πιο χαρούμενες τις μέρες μου :)

head charge είπε...

Γεια σου silent και καλό σούβλισμα! Τα λέμε μετά το Πάσχα!

gutted είπε...

mipos exeis ta pay it all back 3 & 4 file head? de ta briskw puthena (ola talla ta exw nomizw)

head charge είπε...

@gutted: στείλε μου αν θες ένα mail (υπάρχει στο προφίλ)

Ανώνυμος είπε...

Μα που είσαι εσύ; Ακόμα να συνέλθεις από το φεστιβάλ; Άντε άντε γιατί έπαιται και Άλφα Μπλάντι!

head charge είπε...

Σάιλεντ, το μπλογκ περνάει μια μίνι κρίση με ιδέες που μένουν ημιτελείς και ολίγον από writer's block στο οποίο συνέβαλε και η ξαφνική ταυτοποίηση του μπλόγκερ από πρόσωπα του φιλικού-συγγενικού του περιβάλλοντος! Για νέο ποστ, αναμείνατε στο ακουστικό σας, δηλαδή... (είπα μετά το Πάσχα, αλλά δε διευκρίνισα ακριβώς πότε) :P

Περί Άλφα Μπλόντυ, είναι καλός στα live, αλλά τον έχω ήδη δει δύο φορές, δε βλέπω να τριτώνει το πράγμα.

silentcrossing είπε...

Θυμάμαι πάντως από φίλους ότι την τελευταία φορά που ήρθε ο Άλφα ήταν σε μία τύπου μπουζουκλερί στα Πατήσια και έκανε ολόκληρο σόου-με αλυσίδες και τέτοια-και μάλιστα είχε μαζί του και την καλή του φίλη Ελένη Δήμου (δεν το κοροϊδεύω αυτό, την συμπαθώ την ελένη...)

Όσο για την ταυτοποίηση, φαντάζομαι ότι μπλοκάρει πολύ την έκφραση-το αιώνιο και ανυπέρβλητο δίλημμα των μπλογκς: να το πω ή να μην το πω; (να μην...)

Πάντως βρίσκω σχετικά εύκολη τη δική σου ταυτοποίηση με βάση τις μουσικές προτιμήσεις :-}

head charge είπε...

Σε αυτή τη συναυλία είχα πάει (νομίζω ότι ήταν σε κέντρο που κανονικά παίζονται νησιώτικα, «Αιγαίο» λέγεται ή κάπως έτσι) και μια δεύτερη φορά τον είχα δει στο φεστιβάλ Mama Africa, αν θυμάμαι καλά ήταν στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

Η Δήμου έχει διασκευάσει με ελληνικούς στίχους ένα από τα πιο γνωστά (και καλύτερα) τραγούδια του, το Brigadier Sabari. Βέβαια το πρωτότυπο καταγγέλλει την αστυνομική βία και είχε προκαλέσει αίσθηση σε όλη την Αφρική το 83-84 που κυκλοφόρησε, ενώ οι στίχοι της Δήμου λένε κάτι τύπου «ψάξε δε θα με βρεις»...

Βασικά με καταλάβανε και μόνο από το όνομα. :-)