31.12.09

Dancehallesque

Έναυσμα για τη δημιουργία αυτής της συλλογής έδωσε η φήμη που κέρδισαν πέρσι ονόματα όπως η M.I.A. και η Santogold, έχοντας κάνει η καθεμία τους επιτυχία με ένα τουλάχιστον κομμάτι που βασιζόταν στο τζαμαϊκανικό dancehall ιδίωμα ("Paper Planes" και "Creator" αντίστοιχα). Την ίδια εποχή συζητήθηκαν πολύ και οι κυκλοφορίες του Bug, που ταξινομήθηκαν μάλλον αυθαίρετα κάτω από την ανερχόμενη dubstep ταμπέλα (ένας ακριβέστερος χαρακτηρισμός του ήχου του θα ήταν μάλλον industrial ragga).

Στο παρόν mixtape ονόματι "Dancehallesque", συμπεριλαμβάνονται επιπλέον κομμάτια από γκρουπ όπως οι Bomb The Bass, οι Death In Vegas, οι Basement Jaxx και οι Gorillaz, που γενικά κινούνται σε αρκετά έως πολύ διαφορετικό πλαίσιο, άλλα έχουν έστω και μια φορά λοξοδρομήσει προς τον συγκεκριμένο ήχο.

Από εκεί και πέρα επιλέγονται αρκετά «ορθόδοξα» dancehall tracks τόσο από την JA σκηνή (Shabba Ranks, Sizzla, Lady Saw, Ward 21, Damian 'Jr. Gong' Marley), όσο και από τη βρετανική (Starkey Banton, Chukki Starr, Daddy Freddy, Tolla).

Ακόμη: ο Mykal Roze (a.k.a. Micheal Rose), πάλαι ποτέ lead vocalist των Black Uhuru, που έχει προσαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στα πιο σύγχρονα trends, η συνεργασία του 73χρονου Lee "Scratch" Perry με τους Roots Manuva και LSK σε remix των Moody Boyz, η τραγουδίστρια των Slits, Ari Up, που μετά από πολλά χρόνια διαμονής στην Τζαμάικα έχει μετατραπεί πλήρως σε dancehall τραγουδίστρια και το house remix των Reel House (Guidance Records) σε μια απαγγελία του dub poet Mutabaruka.

Με κλικ στην παρακάτω εικόνα διαβάζετε το tracklisting:


Κατεβάζετε από εδώ (με μετατροπή σε wav χωράει ακριβώς σε ένα CD):
Dancehallesque

Καλή χρονιά!

4 σχόλια:

Frankie είπε...

Dancehall truly! Άντε καλή χρονιά

head charge είπε...

Greetings, love an' respect fe di new year, Frankie!

Ανώνυμος είπε...

Δεν γινόταν να μην έρθω κι από εδώ :)
Καλή χρονιά εύχομαι και αυτή η συντροφικότητα που βίωσα πέρυσι μαζί σας να συνεχίσουμε να τη ζούμε και το 2010!

head charge είπε...

Καλή σου χρονιά, silent και καλός πολίτης!

Μας άρεσε πολύ ο πληθυντικός της προσφώνησης! :-P