29.12.09

Αξίωμα #2


Χυδαιότητα είναι να παίρνεις συνέντευξη από φίλο των γονιών του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ένα από τα πρώτα ερωτήματα που θέτεις να είναι: «Κάποιοι εκείνες τις μέρες έκαναν και κάποια κριτική στην οικογένεια γιατί δεν προσπάθησε να κάνει μία δήλωση να σταματήσει τη βία που είχε εκδηλωθεί».

8 σχόλια:

ELvA είπε...

Mηπως ειναι πρωτη φορα, αγαπητε,
ΗC, ή λες να ειναι η τελευταια; :/
Παντως για μενα σε τετοιες περιπτωσεις δεν θα επρεπε και το οικειο περιβαλλον να δεχεται να δινει συνεντευξεις οταν γνωριζουν ηδη ποιοι και για ποιο λογο ενδιαφερονται να τις παρουν....

head charge είπε...

Έλβα, εγώ δε θα κακίσω καμία οικογένεια ή συγγενείς ό,τι κι αν δηλώσουν οπουδήποτε. Κάποιους δημοσιογράφους αντίθετα...

Και για να το κάνω λίγο πιο λιανά:

1) Εκείνοι που υποστήριζαν ότι μια οικογένεια που έχασε το 16χρονο παιδί της από σφαίρα αστυνομικού και προφύλαξε με πολύ κόπο την ιδιωτική της ζωή απέναντι σε ένα σύνολο από ΜΜΕ έτοιμα να την κανιβαλίσουν, όφειλε «να βγει δημόσια και να καταδικάσει τη βία και τα επεισόδια», είναι αθεράπευτα γελοίοι.

2) Ο δημοσιογράφος που θέτει ένα τέτοιο ερώτημα σε συνέντευξη, της οποίας τα συνολικά αποσπάσματά που προβλήθηκαν δεν ξεπερνούσαν τα 2 λεπτά, σημαίνει ότι το αξιολογεί ως ιδιαίτερα εύλογο.

3) Και τέλος αυτή η αποστροφή «κάποιοι εκείνες τις μέρες έκαναν και κάποια κριτική» μου θυμίζει τον πελάτη του ψυχιάτρου που λέει «έχω ένα φίλο με κάποιο πρόβλημα και θα ήθελε τη γνώμη σας».

Και δε θέλω να επεκταθώ και στα υπόλοιπα που ειπώθηκαν στην εκπομπή.

ELvA είπε...

Nαι, δεν αντιλεγω οτι πρωτα πρωτα ειναι λαθος καποιων τετοιων
'δημοσιογραφων' και δεν υπαρχει θεμα οτι συμφωνω με ολα οσα λες για τα ατομα αυτα, επειδη και εγω εχω την ιδια χαμηλη εκτιμηση γι αυτους, οπως κι εσυ!

Θελω να τονισω ομως και το εξης, οτι καπου θα επρεπε και το οικειο περιβαλλον να αποφευγει σκοπιμα τετοιες συνεντευξεις, αφου ολοι στην Ελλαδα ξερουν καλα, πια, οτι τετοιοι 'δημοσιογραφοι' ειναι έτοιμοι να διαστρεβλωσουν και τα πιο απλα πραγματα προκειμενου να πουλησουν ειδησεις!
Ελπιζω τωρα να συμφωνουμε; ;)

head charge είπε...

Καλά, δε διαφωνήσαμε ακριβώς και ποτέ! Οι επεξηγήσεις άλλωστε δεν απευθύνονταν σε κάποιον συγκεκριμένο, γράφτηκαν κυρίως επειδή το αρχικό ποστ ήταν αρκετά λακωνικό.

Καλά χιόνια!

ELvA είπε...

Thanks, mate! :)

Kανε και μια βολτα απο το blog μου να ακουσεις και κανενα τραγουδακι!
Ιt's a (Swedish) party maaan! ;)

head charge είπε...

Ήλθον, είδον, εσχολίασα!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Γνώρισα το μπλόγκ σου από την περίφημη πια ανασκευή σου στην ιστορία του Σκρούτζ. Διαβάζοντας και τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις σου είδα ένα κοφτερό μυαλό και μια καθαρή ματιά, αρετές σπάνιες ειδικά στον ελληνικό μπλογκοχώρο. Είσαι ήδη στα αγαπημένα μου... :-)

head charge είπε...

raresteak, σ’ ευχαριστώ πολύ! Σχεδόν κοκκίνισα από ντροπή διαβάζοντας το σχόλιο σου - εγώ θα έλεγα ότι βρίσκω πολλές ενδιαφέρουσες φωνές στα ελληνικά μπλογκ και δε θα έβαζα ποτέ τον εαυτό μου ανάμεσα στους «καλύτερους» (χωρίς καμία διάθεση επίδειξης μετριοφροσύνης).

Μια τεχνική παρατήρηση: στα δύο εξαιρετικά τελευταία κείμενα -περί (νεο)φιλελευθερισμού- που έχεις στο μπλογκ σου, αν μπορούσες να τροποποιήσεις τις γραμματοσειρές, θα βοηθούσε νομίζω τους αναγνώστες σου (μου φαίνονται αρκετά δυσανάγνωστα τώρα, τουλάχιστον σε Firefox και Opera, μέσω Google Reader αντίθετα είναι ευκρινέστατα).

Τι να πω, ευχαριστώ και πάλι, μου έφτιαξες την ημέρα! :-)