6.7.09

μικρα (6)

Smoking ban

Λίγα χρόνια πριν, γραπτές εξετάσεις σε Πιθανότητες-Στατιστική στις Γενικές Έδρες, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Ο υπεύθυνος καθηγητής που εκτελεί προσωρινά και χρέη επιτηρητή, ανεβοκατεβαίνει στους διαδρόμους ανάμεσα στα έδρανα κοιτάζοντας αριστερά-δεξιά. Κάποια στιγμή μια μυρωδιά μπαίνει στα ρουθούνια του:

- Παιδιά, μην καπνίζετε εδώ μέσα!

(φωνή από το βάθος του αμφιθεάτρου):
- Με τέτοια θέματα που βάζετε...


«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω»

Ο Γιάννης Πρετεντέρης αρθρογραφεί στο «Βήμα» (30/6/09) για την υπόθεση Siemens διατυπώνοντας ορισμένες σοβαρές ανησυχίες του. Αυτό που του προκαλεί αποτροπιασμό στην όλη υπόθεση είναι εκείνη η θλιβερή αλλά και ύποπτη μερίδα του Τύπου που αναπαράγει τις δηλώσεις Χριστοφοράκου για κάποια «αναπόδεικτα στοιχεία που (δήθεν) υπάρχουν στην κατοχή του». Πρόκειται, εξηγεί, για ένα «επικίνδυνο παραμύθι που έχει αφεθεί στα χέρια αμφιλεγόμενων δικηγόρων και δημοσιογράφων», οι οποίοι δε θα διστάσουν «να γίνουν το μέσο μέσα από το οποίο ο Χριστοφοράκος θα εκβιάσει την κοινωνία» (sic).

Αν και στο παρελθόν ο δημοσιογράφος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ως κοινωνικά αναίσθητος (π.χ. σε παλιότερο ειρωνικό του άρθρο για τους αγώνες υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες), πρέπει σήμερα να παραδεχτούμε ότι τελικά δεν είναι καθόλου έτσι. Ο κ. Πρετεντέρης ενδιαφέρεται πολύ να ζούμε σε μια ελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία, χωρίς εκβιασμούς και απειλές - ίσως με μια μικρή διαφοροποίηση στον ακριβή προσδιορισμό της έννοιας του όρου "κοινωνία".

Επιστρέφοντας στο αρχικό άρθρο, αξίζει να σημειώσουμε τη διαβεβαίωση του δημοσιογράφου ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα έχει τελικά αίσια εξέλιξη, παρά τα υπονοούμενα του υπόδικου αλλά και την ανευθυνότητα των αμφιλεγόμενων συναδέλφων του: «ο Χριστοφοράκος δεν πρόκειται να μιλήσει διότι αν μιλήσει, πρώτα τη δική του θέση θα επιβαρύνει».


ΥΓ.1 re-post
ΥΓ.2 οι αυτόματες υποδείξεις του Google όταν κάποιος πηγαίνει να γράψει "Πρετεντέρης", προτείνουν search term "πρετεντερης μπουκαλι". Τυχαίο;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπου, κάποιος, έχει λερωμένη τη φωλιά του...

μ είπε...

Οπότε τον ακούω να ηθικολογεί σκέφτομαι τη σκηνή με το μπουκάλι και αηδιάζω.

head charge είπε...

@δύτη: για τον Χριστοφοράκο, λες, ε; ;-)

@Μάνο: μα γιατί, αφού έδωσε ξεκάθαρες εξηγήσεις για το περιστατικό:

«Προτιμώ τους χουλιγκανισμούς στο γήπεδο, παρά στη δημοσιογραφία... Eνα ολόκληρο γήπεδο κόχλαζε, φώναζε και πέταγε μπουκάλια εκείνη τη στιγμή. Eύλογο είναι κι' εσύ ν' αντιδράσεις με τον ίδιο τρόπο... εθιμικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται θέμα. Οποιος δεν έχει πάει γήπεδο, δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει αυτές τις στιγμές. Οταν νιώθεις ότι αδικείσαι, αντιδράς με όποιον τρόπο βρίσκεις πρόσφορο εκείνη τη στιγμή»

Βέβαια, ίσως αυτό να έρχεται λίγο σε αντίθεση με τους αφρούς που βγάζει όταν σχολιάζει τις πορείες στους δρόμους, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...

bunnysuicides είπε...

είχα τρελαθεί με ένα φοιτητή τότε με τις πορείες για το άρθρο16. καθημερινά οι μεγκαλίσιους έφερναν ένα φουκαρά φοιτητή στο δελτίο κ τον παρέδειδαν στον πρετεντέρη. τους έκανε ερωτήσεις τύπου "δε ντρέπεστε λίγο που διακόπτετε την κυκλοφορία κ είστε κ αξύριστος?", δε τους άφηνε να απαντήσουν κ τους ξεφτίλιζε. οπότε πάει αυτός ο ΘΕΟΣ ο φοιτητής, τον αρχίζει ο πρετεντέρης στα "είστε αλήτες" κτλ, του λέει πολύ απλά "εγώ δεν πέταξα τίποτα, εσείς πετάτε μπουκάλια στα γήπεδα"! κοκκίνησε το ζώο κ δεν ξαναμίλησε

head charge είπε...

Για τα μεγάλα συλλαλητήρια για άρθρο 16 και Νόμο-Πλαίσιο ίσως θα άξιζε κάποια μέρα να ανεβάσω ξεχωριστό ποστ - είμαι ο πιξελωτός τύπος στις φωτογραφίες 2&3, εδώ.