9.7.10

Αξίωμα #3


«Πραγματική αριστερά είναι όποιος συμφωνεί μαζί μου»

(η μοναδική κοινή θέση στην οποία μπορεί να συμφωνήσει το σύνολο της ελληνικής αριστεράς)

6 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Όχι ρε! Μαζί μου.

aKanonisti είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
αυτό ναι... είναι αληθινό αξίωμα...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

μ είπε...

Ωχ. Κάθε πρόταση για τη φυσιογνωμία της σύγχρονης αριστεράς τους διασπά κι άλλο αυτούς. Θυμάσαι τα Γκρέμλιν τί παθαίνανε με το νερό;; Κάπως έτσι...

head charge είπε...

Δύτη, σε ξέρουμε καλά, από τη στιγμή που αποτελείς πλέον πηγή για την Καθημερινή και τον Πάσχο Μανδραβέλη (εδώ τα πειστήρια), δε δικαιούσαι δια να ομιλείς! :P

Ακανό, είπα κι εγώ να κάνω μια ενωτική πρόταση που να τους εκφράζει όλους. ;-)

Μάνο, πολύ ενδιαφέρον αυτό που αναφέρεις για τα Γκρέμλινς, λες να αποτελούν μια ταινία-αλληγορία για την αριστερή πολυδιάσπαση; Κάτι σαν τα στρουμφάκια και την κομμουνιστική κοινωνία; :-)

Ανώνυμος είπε...

Ding dong the witch is dead...
Για ποιον χτυπάει πάλι η κουδούνα του head...

head charge είπε...

Να διευκρινίσω επί τη ευκαιρία ότι δεν είχα ακριβώς σκοπό να καταδικάσω την «πολυδιάσπαση της αριστεράς», ενίοτε μάλιστα μια διάσπαση-αποχώρηση είναι και υγιές φαινόμενο όταν οι απόψεις διαφέρουν πολύ σε βασικά ζητήματα˙ εξάλλου βασική συγκολλητική ουσία των κομμάτων εξουσίας είναι ακριβώς η νομή της εξουσίας και τίποτε άλλο.

Αναφερόμουν κυρίως στο φαινόμενο της «μονοπώλησης της αλήθειας» από κάθε αριστερή οργάνωση, που οφείλει σε κάθε ανακοίνωση-ανάλυση να εξηγεί γιατί αυτή έχει δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο, ότι μόνο αυτή εκπροσωπεί την «πραγματική αριστερά», οπότε καθήκον όλων των υπόλοιπων είναι να ακολουθήσουν τη γραμμή της και όταν αυτό δε συμβαίνει, φταίει η πολιτική ανωριμότητα και έλλειψη συνειδητοποίησης του κόσμου κτλ.