29.8.09

Η ϊαϊά που έβαλε την πυρκαϊά


Μπορεί φέτος να κάηκε η μισή Αττική, αλλά τουλάχιστον βγήκε το βούλευμα-καταπέλτης για τις πυρκαγιές του 2007, που όπως θα διαβάσετε παρακάτω περιλαμβάνει όλους τους υπεύθυνους των εμπρησμών, της ολιγωρίας και της έλλειψης στοιχειωδών προληπτικών μέτρων, που προκάλεσαν την προπέρσινη καταστροφή στην Ηλεία.

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία (διατηρώντας την ακριβή διατύπωση του πρωτότυπου - με πλάγια και ερωτηματικό τα σημεία που δε διαβάζονται καθαρά):

Προτείνουμε: Α) Να παραπεμφθεί η κατηγορουμένη Σ. Ν. του Α. και της Γ. στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου Ηλείας (…) για να δικασθεί ως υπαίτια των πλημμεληματικών πράξεων του εμπρησμού εξ αμελείας και της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή και συγκεκριμένα για να δικασθεί ως υπαίτια του ότι: Α) α) Στον οικισμό Παλαιοχωρίου του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας, την 24 Αυγούστου 2007, εξ αμελείας της, και δη εξ ελλείψεως της προσοχής την οποία όφειλε και ηδύνατο να καταβάλλει, παρέλειψε να προβλέψει το αξιόποινο αποτέλεσμα της κάτωθι περιγραφόμενης αξιόποινης πράξεως της, και προκάλεσε πυρκαϊά, εκ της οποίας ηδύνατο να προκύψει και όντως προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος ανθρώπου, και συγκεκριμένα την παραπάνω ημερομηνία και περί ώρα 14.00 (εντός κουζίνας - αποθήκης), λησμόνησε μαγειρικό σκεύος επάνω σε εστία εν λειτουργία συσκευής υγραερίου, τύπου πετρογκάζ, με αποτέλεσμα τούτο να υπερθερμανθεί και να αναφλέγει και να εκδηλωθεί πυρκαϊά, η οποία λόγω των ειδών τα οποία είχε αποθηκευμένα στο χώρο αυτό (800 περίπου κιλά ελαιόλαδο και καρποί) κατέκαυσε το εσωτερικό της οικίας, κατέρρευσε η κεραμοσκεπή και μεταδόθηκε στον εξωτερικό χώρο, αλλά και λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν (έπνεαν ισχυροί άνεμοι), επεκτάθηκε σε μεγάλη δασική έκταση στα Δ.Δ και οικισμούς Μακίστου, Χρυσοχωρίου, Αρτέμιδας, Μηλέας Αρήνης, Ξηροχωρίου, Σμέρνας και ενώθηκε με δεύτερη πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε περί την ώρα 17.00 περιοχή Σέκουλα του Δήμου Αλφείρας, συνεπεία δε της αμελούς συμπεριφοράς της, ηδύνατο να προκύψει και όντως προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένες ιδιοκτησίες και κίνδυνος ανθρώπου, εφ’ όσον συνεπεία της ανωτέρω πυρκαϊάς σκοτώθηκαν (;) τριάντα έξι (36) άτομα, τα στοιχεία των οποίων διευκρινίζονται κατωτέρω.

Β) Στον οικισμό Παλαιοχωρίου του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας, την 24 Αυγούστου 2007, εξ αμελείας της, και δη εξ ελλείψεως της προσοχής την οποία όφειλε και ηδύνατο με τις προσωπικές της … (;), γνώσεις και ικανότητες, ως μετρίως συνετός και συνειδητός άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται υπό τις ίδιες πνευματικές (;) καταστάσεις να προβλέψει και να αποφύγει το δεδομένο (;) αποτέλεσμα, πλην όμως δεν πρόβλεψε τούτο με αποτέλεσμα να επιφέρει τον θάνατο τριάντα έξι (36) ατόμων τα ακριβή στοιχεία των οποίων διευκρινίζονται κατωτέρω. (…)

Για περισσότερα εδώ:
Μια 78χρονη γιαγιά που έψηνε κόλλυβα έκαψε την Ηλεία με τους 36 νεκρούς!

2 σχόλια:

χαρη είπε...

γεια σου head charge και καλωσήρθες !

Λοιπόν εγώ προτείνω να βάλει υποψηφιότητα η γιαγιά για πρωθυπουργός στις ερχομενες εκλογές (και να την υπερψηφίσουμε, παρακαλώ), διότι όπως φαίνεται θα'ναι ο μόνος άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα ο οποίος θα έχει αναλάβει - έστω και δια τής βίας - τις ευθύνες του, και θα έχει πληρώσει για τα λάθη του

:evil:

...

φιλάκια - τα υπόλοιπα (αστεία αυτά) στα'πα στο "αποπάνω πάτωμα"

:lol:

head charge είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου, Χάρη. Άσε που όπως διαβάζουμε πρόκειται για «άνθρωπο μετρίως συνετό και συνειδητό», κάτι που δεν το λες εύκολα για πολλούς από τους νυν και εν δυνάμει κυβερνώντες!