4.4.09

Natacha Atlas - I Put A Spell On You

Με ρίζες σε Μαρόκο, Παλαιστίνη, Αίγυπτο και Αγγλία, η γεννημένη στο Βέλγιο Natacha Atlas ξεκίνησε την πορεία της στη μουσική τραγουδώντας αρχικά στα ισπανικά σε δίσκους του Jah Wobble ("Rising Above Bedlam") και άλλων. Εντάχθηκε στην κολλεκτίβα των Transglobal Underground και σύντομα ξεκίνησε να δισκογραφεί τα δικά της σόλο άλμπουμ, στα οποία ανακάτευε την αραβική ποπ με τα σύγχρονα beats, μαζί και με τις άλλες ποικίλες επιρροές της, χτίζοντας έναν ίσως όχι ταιριαστό σε όλα τα γούστα, αλλά σίγουρα ξεχωριστό ήχο.

Στο παρακάτω mix βρίσκονται 8 κομμάτια από τους πρώτους 4 σόλο δίσκους της, που αφορούν την περίοδο 1995-2001. Το mix ξεκινάει και τελειώνει με δύο διασκευές, μια στο I Put A Spell On You του Screamin’ Jay Hawkins και μια στο Mon Amie La Rose, μεγάλη επιτυχία στα ’60s για τη Françoise Hardy.

Natacha Atlas - I Put A Spell On You (info + d/l link) [Play now]
1. I Put A Spell On You
2. Amulet
3. Yalla Chant
4. Mish Fadilak
5. Mahlabeya
6. Leysh Nat’ Arak
7. Moustahil
8. Mon Amie La Rose

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, λοιπόν αυτή δε μου άρεσε ποτέ, αν και τα λέει συμπαθητικά. Θα δοκιμάσω τη συλλογή σου μήπως και την έχω αδικήσει λίγο... Θενκς!

head charge είπε...

Ναι, είναι όντως αυτό που λέμε στο χωριό μου, "acquired taste" ;-)

Επειδή μας βομβαρδίζουν καθημερινά από παντού με σκυλάδικα, υπάρχει μια εύλογη προκατάληψη απέναντι στις αραβογενείς μουσικές... η Natacha πάντως είναι εξαιρετική τραγουδίστρια και πολύ ψαγμένη.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν τη λες καθόλου κακή τη συλλογή που ανέβασες, εξακολουθώ ωστόσο να προτιμώ άλλα ακούσματα που έχεις ανεβάσει κατά καιρούς εδώ. καλή σου κυριακάτική μέρα...

head charge είπε...

Καλή βδομάδα!