22.9.11

μικρά (16)



-------------------------------------

«Είναι φανερό, το μέλημα ήταν και είναι ένα. Με την απολιτικοποίηση –και τη συνακόλουθη ηθικοποίηση– της πολιτικής αρνούμαστε πως είμαστε εμείς, σαν κατεστημένο πλέον, ο στόχος της αποδοκιμασίας και της βίας, πως είμαστε εμείς ο αποδέκτης της μούντζας και της ροχάλας, αφού εμείς είμαστε σήμερα εξουσία, ή το αξιοδάκρυτο πια: αεριστές και γλειφτρόνια της εξουσίας

Αυτή είναι η κατακλείδα του τελευταίου κειμένου («Όταν εμείς ανακαλύπταμε την ανομία...») που έστειλε ο Γιάννης Χάρης στα «Νέα», αλλά δε δημοσιεύτηκε ποτέ. Αντίθετα, ειδοποιήθηκε ότι, λόγω περικοπών, η συνεργασία τους θα διακοπεί. Προβοκατόρικο ερώτημα: πόσοι άραγε να αναγνώρισαν τους εαυτούς τους στα παραπάνω λόγια;

6 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Πού χάθηκες εσύ; Καλώς ξανάρθες, Head!

UrbanToilet είπε...

Welcome back head!

Frankie είπε...

welcome back!

head charge είπε...

Καλώς σας βρίσκω, παίδες, ως πολίτης πλέον. :)

Βασικά, σκεφτόμουν τον τελευταίο καιρό να ανεβάσω αποχαιρετηστήριο ποστ, αλλά τελικά άλλαξα γνώμη, ξεθάβοντας καταρχάς αυτό το αρκετά μεταχρονολογημένο σχόλιο (συνδυάζοντάς το με την απόλυση του Γ. Χάρη). Σχετικό και πολύ ωραίο, btw, το κειμενάκι που ανέβασε ο δύτης τον Αύγουστο.

Ανώνυμος είπε...

Καλωσήρθες πίσω αγαπητέ!
Στρώσου να μας πεις τα νέα σου, θα σου έχουν συμβεί πολλά από την τελευταία φορά που μιλήσαμε! Και μην τολμήσεις να μας αποχαιρετήσεις, ξέρουμε που μένεις!

head charge είπε...

Σάιλεντ, παρά τις απειλές σου, το μπλογκινγκ προς το παρόν δε βρίσκεται στις προτεραιότητές μου αυτό το διάστημα. Κάποια στιγμή είναι πιθανό να ανεβάσω και ιστορίες από το στρατό, αλλά εν ευθέτω χρόνω. :)

Εδώ ένα κείμενο σχετικά με την (πολιτική) απόλυση και του Τάσου Αναστασίου από «τα Νέα».