27.4.10

Ανέκδοτο

Δασκάλα σε ιδιωτικό σχολείο, όπου φοιτούν γόνοι πλούσιων οικογενειών, ζητάει από τους μαθητές της να γράψουν έκθεση με θέμα: «Μια φτωχή οικογένεια». Ένας μαθητής έγραψε:

«Ήταν μια φορά μια οικογένεια πολύ φτωχή. Ο μπαμπάς φτωχός, η μαμά φτωχή, τα παιδιά φτωχά, οι υπηρέτες φτωχοί, ο μάγειρας φτωχός, ο κηπουρός φτωχός, ο σοφέρ φτωχός. Όλοι φτωχοί».

------------------------------

Όταν ο μαθητής μεγάλωσε, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και σταδιακά –με τη βοήθεια και των γνωριμιών του– απέκτησε στήλη σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Σε άρθρο του με τίτλο «Μια σοσιαλιστική κυβέρνηση» γράφει:

«Πολλοί μπορεί να διατυπώνουν τις διαφωνίες τους, αλλά δε θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι σήμερα διαθέτουμε μια κυβέρνηση πραγματικά σοσιαλιστική, όχι με την παρωχημένη, ιδεοληπτική έννοια του όρου αλλά με μια σύγχρονη αντιδογματική αντίληψη. Ο Πρωθυπουργός μας, επιφανής ηγέτης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με την εμπειρία που απέκτησε κατά τη διαχείριση της πρόσφατης κρίσης, δηλώνει πλέον ανοιχτά πιο σοσιαλιστής από ποτέ. Η συγκυρία και τα συσσωρευμένα λάθη ετών –για τα οποία ευθύνη έχουμε όλοι μας– τον έφεραν στην ανάγκη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που όμως έχει αλλάξει χαρακτήρα, διδάχτηκε από τις κακοτοπιές του παρελθόντος και με γενικό διευθυντή τον γάλλο σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν βοηθάει πραγματικά πλέον τις χώρες να ορθοποδήσουν. Η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα σκληρό αλλά αναγκαίο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται έξω από τη σοσιαλιστική ιδεολογία της, αλλά ας μην ξεχνάμε και την εκτίμηση του Μπερλινγκουέρ ότι η επιβολή λιτότητας είναι ενίοτε μια αυθεντικά σοσιαλιστική πολιτική. Δεν έχει νόημα να μεμψιμοιρούμε. Αν το πάρουμε απόφαση και δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί, η χώρα μας θα βγει από την κρίση. Είναι εξάλλου μια χώρα μέλος ισχυρών οργανισμών, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πρωτοφανή δημιουργία και ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι αποτελεί έναν οργανισμό συνεργασίας και αλληλεγγύης, ενώ το ΝΑΤΟ, μετά την εκλογή του αριστερού (χαρακτηριζόμενου μάλιστα από πολλούς ως σοσιαλιστή) Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, άλλαξε ρότα και κινείται με σωφροσύνη και υπευθυνότητα μακριά από παλιές απερισκεψίες».

16 σχόλια:

ELvA είπε...

Εμενα μου αρεσε το εξης οτι δηλώνει πλέον ανοιχτά ''πιο σοσιαλιστής από ποτέ''!!
Σαν διαφημιστικο σποτακι ακουγεται!
Γεια σου HC!

Frankie είπε...

ρε παιδια χαλασε το σοσιαλιστο-μετρο. εχετε κανενα ευκαιρο?

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ναι αλλά το ΄χαμε στείλει στο Καστελόριζο και το ξέχασε εκεί ένας αρχισοσιαλίσταρος...

δύτης των νιπτήρων είπε...

Όλο ρέγκε-ρέγκε-ρέγκε σε βαρέθηκα / βάλε κάνα ανεκδοτάκι που τ' ορέχτηκα :)
Ένα λινκ μου λείπει εμένα, ποιος είναι; (επειδή είμαι κι απ' τον ύπνο)

χαρη είπε...

νά κι ένας γνήσιος φτωχός (τω πνεύματι) εν μέσω των υπόλοιπων φωστήρων

Head έβαζα στοίχημα (με μένα!) ότι η ανάρτηση που περίμενα θα'ταν μουσικό σεντόνι :))))) αλλά έγινε σάβανο (λολ)

φιλιά, να'σαι καλά

χχχ

Ανώνυμος είπε...

Ο δράκος ξύπνησε και βρυχάται!

Ωραίο ανέκδοτο χεντ, κατουρηθήκαμε στα γέλια :)

Η ιστορία σου θα μπορούσε να τελειώνει κάπως έτσι:

"Μη μας φοβάστε αδέρφια", είπαν οι υπόλοιποι σοσιαλιστές, "ήρθαμε για να βοηθήσουμε..."

head charge είπε...

Έλβα, για να μην τον αδικώ, η ακριβής διατύπωση ήταν: «Και αν θέλετε, από την εμπειρία μου, έχω γίνει πιο σοσιαλιστής απ’ ό,τι ήμουν πριν. Διότι ζω, κ. Τσίπρα, αυτά τα οποία θεωρητικώς έλεγα καθημερινά στο πετσί μου, με τις διεθνείς αγορές.»

Frankie + Doggie: Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας παίρνουν τα σοσιαλιστόμετρα για να μας ράψουνε κουστούμι.

Δύτη, το ξέρω ότι είναι λίγο σχιζοειδής η εναλλαγή των ποστ, κάποια στιγμή μάλιστα σκέφτηκα να το γυρίσω σε ξεχωριστά μπλογκ, αλλά τελικά παρέμεινα στο κόνσπετ ό,τι-του-φανεί-του-λωλοστεφανή. Το δεύτερο κειμενάκι είναι αυτοσχέδιο και δε φωτογραφίζει κάποιον συγκεκριμένα, το έβαλα σαν ένα πάτσγουορκ απόψεων και δικαιολογιών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

χάρη, η φτώχια είναι πια το νέο trend, το λένε όλοι. Αλλά έτσι μας αξίζει εμάς που κολυμπούσαμε στα πλούτη και την καλοπέραση τόσα χρόνια. Φταίμε όλοι λέμε! :P

σάιλεντ, διακρίνω μια λεπτή ειρωνεία ή ιδέα μου είναι (άκου δράκος!) ;)

Ανώνυμος είπε...

Όχι ειρωνία προς εσένα καλέ (μας) χεντ, αν είναι δυνατόν!

Αλλά να, είναι όλα τα αστεία γλυκόπικρα αυτές τις μέρες...

Και για το "δράκος", ε αυτό αστείο ήταν, βάζαμε και στοιχήματα πότε θα επανέλθεις και είχαμε αγωνία για το πόσο εκωφαντικός θα ήταν ο γυρισμός :)

head charge είπε...

Κοίτα, δεν το είπα για κακό, γουστάρω ειρωνεία, δε θέλω να έχω το μονοπώλιο!

Α και μη φανταστείς πως επί ένα μήνα ετοίμαζα αυτή τη σαχλαμαρίτσα. :P

Αλλά να, με έφαγαν τα προπασχαλινά γιγαντοποστ και τώρα έχω την αίσθηση πως ό,τι ανεβάζω είναι κάπως λίγο και πρόχειρο, άσε που πρέπει να κρατάω ευχαριστημένο όλο το αναγνωστικό κοινό με τα τελείως διαφορετικά του γούστα. :-)

ELvA είπε...

Η C
Περασε, αν εχεις καιρο, να δεις και τη δικη μου αναρτηση για να... ευχαριστηθεις ακομη περισσοτερο! ;(

head charge είπε...

Έλβα, την είχα δει την ανάρτησή σου νωρίτερα, σχολίασα και σχετικά.

χαρη είπε...

εξάλλου (για τον "δράκο" λέω) κάποτε (στα χωριά) (όπου ως γνωστόν μιλιέται η γλώσσα με όλη της τη φαντασία και τη δόξα! - ή τεσπα κάποτε αυτό...) δράκο (μού'χαν πει ότι) ονομάζαν τον μικρότερο γιο - άρα... να πούμε και τον βλόγερ που δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα (απέναντι στην πατρίς εννοώ βρε) (κι είμαστε μέσα; ) ε, έτσι μέσα ήταν κι ο Silent :)))))))

υγ: Χεντ καλή η γελοιογραφία!!

head charge είπε...

χάρη, τώρα που είπες μικρός και δράκος, μου θύμισες αυτό. Αν και ο δράκος της ελληνικής παράδοσης, είναι πιο κοντά στο ogre κι όχι στο dragon.

Ε, τώρα που όλοι κάνουμε θυσίες για την πατρίδα, έρχεται σε λίγο κι η δική μου η σειρά... :-S

χαρη είπε...

Head πολύ καλό το βιδεάκι! dreams from the woods όντως (παρεμπ. το ogre τι είναι; ) - αδαής η βασίλισσα αμαλία (λολ) - μην προσπαθήσει η ομήγυρη να καταλάβει τι σημαίνει αυτό, είναι κορακίστικα στιγμιαίας εμπνεύσεως -)

επιπλέον να πω αυτό που ξέχασα χτες, ότι συμφωνώ με τον Δύτη, το μπλοκάκι να είναι εσαεί λόγια+μουσική, μην το χαλάσεις αυτό δλδ προς θεού & πατρίς ! :))))


(και τώρα γιατί εμένα μ' έβαλε να ξαναγραφτώ σήμερα, αφού το ξανάκανα και χτες;;; :((((( εεεε;;;; κάθε φορά αυτό θα γίνεται;;;;;) (ουφ) χχχ

head charge είπε...

χάρη, για τον ogre δες σχετικά στη wikipedia.

Ο δύτης νομίζω πως δεν είπε ακριβώς αυτό, αλλά ότι έγκωσε από την πολύ ρέγκε και χάρηκε που άλλαξε θεματολογία το μπλογκ :-)

Για τα άλλα, τσεκ γιορ μέηλ.

χαρη είπε...

όλα ok Head thanx!